Selecteer een pagina
Ren jij rond als een (stress) kip zonder kop??!

Ren jij rond als een (stress) kip zonder kop??!

Stress?? Daar kies je zelf voor!
Je hoeft je niet te verstoppen in een hutje op de hei en gaan leven als een kluizenaar om stress te ontlopen. Daar kun je namelijk voor kiezen. Als het goed is, bepaal je dat zelf. En dat is het geheim van een leven zonder stress: jij bepaalt, jij bent aan zet!

Een nieuwe dag

Een nieuwe dag

Deze blog gaat niet over een goed voornemen voor 2016. Ieder jaar nemen we wel een besluit om iets te gaan doen of te laten in het nieuwe jaar. Daar beginnen we dan razend enthousiast en vol goede moed mee om er vervolgens achter te komen dat het goede voornemen ergens in maart van het jaar compleet is gestrand en we dan vaak weer gewoon doorgaan waar we in december van het vorige jaar geëindigd waren.

Optimisme

Optimisme

Ja, ik beken! Ik ben een ras optimist. Al van jongs af aan zie ik naast vervelende dingen altijd ook iets positiefs. Dat wil niet zeggen dat ik niet verdrietig kan zijn of eens een slechte dag heb, nee die heb ik als iedereen wel eens. Ik blijf er alleen niet te lang in ‘hangen’. Ik zie die gebeurtenissen als iets wat ook weer over gaat.

Tolerance

Tolerance

And as I’ve gotten older, I’ve had more of a tendency to look for people who live by kindness, tolerance, compassion and a gentler way of looking at things.

Martin Scorsese

Plezier

Plezier

Do you want a sparkling life??

Alleen hard werken en je doelen bereiken is niet voldoende. Het geheime ingrediënt is lol. Dát is wat je echt nodig hebt. De vonken spatten er pas echt vanaf wanneer je heel veel plezier maakt.

Geven

Geven

Wat je geeft, krijg je terug! Het is een krachtig principe waarmee je jouw omgeving op een positieve manier kunt beïnvloeden.

3 minuutjes ademen

3 minuutjes ademen

Denk nu niet dat ik het even kwijt ben. Je zult zeggen “3 minuutjes?? Ik adem constant en altijd en wanneer dat proces stagneert of erger nog stopt, dan kom ik behoorlijk in de problemen en ga ik gewoon dood!” Hélémáál waar! Maar ik bedoel 3 minuutjes GOED ademen. Laten we daar eens mee beginnen.