Selecteer een pagina
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Ik heb afgesproken om een vriendin van mij te helpen als model. Zij doet een opleiding tot schoonheidsspecialiste en had een model nodig voor verschillende soorten massages. Nu blijken er meer ‘proefkonijnen’ te zijn en zit ik dus op mijn beurt te wachten op een bank.

Besluiteloosheid

Besluiteloosheid

Twijfelen, aarzelen, treuzelen tot stokstijf stilstaan en helemaal niets meer doen, zijn weinig florissante omschrijvingen van een plaag die onze gemoedsrust regelmatig verstoort: besluiteloosheid. We willen graag kordaat optreden en zelfverzekerd en vastberaden overkomen. De realiteit, echter, laat ons er achter komen dat dat, jammer genoeg, niet altijd lukt.

Lente

Lente

Ik loop iedere ochtend voor ik aan mijn werkdag begin altijd zo’n anderhalf uur in het bos. Altijd heerlijk, maar nu het lente wordt nog gezelliger. Waar het in de winter betrekkelijk rustig is, word ik sinds een paar dagen getrakteerd op heuse fluitconcerten. De vogeltjes fluiten naar de vrouwtjes en bakenen al fluitend ook hun territorium bij elkaar. Het wordt weer langer licht en ik heb ook de eerste lammetjes zien rondhuppelen, ZO LEUK!

Where is the love?

Where is the love?

We verlangen ernaar, zoeken er ons hele leven naar als het moet. Er wordt over gedicht, gefilmd, geschreven, gezongen, gefilosofeerd, geschilderd en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Tederheid

Tederheid

Als dochter van een ‘Soul’ vader ben ik opgegroeid met Percy Sledge, Sam Cook, James Brown, Stevie Wonder, Al Green, The Manhattans, O’ Jays, The Isley Brothers, en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. En nu hoorde ik pas geleden ‘mijn’ liedje, dat liedje wat mij altijd heeft ontroerd. Als ik het hoor, krijg ik gewoon zo’n heerlijk warm gevoel in mijn hart, gaan mijn ogen dicht en verschijnt er een rustige glimlach op mijn gezicht en dein ik zachtjes mee met het ritme.

Zonnetje

Zonnetje

Heerlijk vandaag! Ik ben dol op dit soort dagen: stralende zon, prachtige blauwe lucht, vogeltjes die fluiten en honden die kwispelend rondrennen. Ik word er gewoon hartstikke vrolijk van en ik loop als vanzelf met een grote glimlach rond. Ik denk dat iedereen wel van de zon houd. Alles ziet er zoveel gezelliger uit en de natuur laat zich dan ook op haar mooist zien, zelfs in de winter! En het maakt dan volgens mij niet uit of je nou in een warm klimaat leeft of je lekkerder voelt in bijvoorbeeld de sneeuw. Iedereen vindt het gewoon gezelliger als er een zonnetje bij schijnt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar de meeste mensen vinden het heerlijk als de zon schijnt.

Talent

Talent

Een talent in het nieuwe testament in de bijbel vertegenwoordigde een gewicht van 34,2 kilogram aan goud of zilver en was daardoor een aanduiding van een grote geldwaarde. Een talent was dus een kostbaar bezit! Een talent kon door één persoon in die tijd slechts worden verdiend door een paar jaar te werken. Een zilveren talent kwam overeen met wat een arbeider destijds in veertien jaar kon verdienen.