Selecteer een pagina
A Gift from God: the sunrise in Blyde Canyon

A Gift from God: the sunrise in Blyde Canyon

Deze stilte komt oorverdovend binnen en tegelijkertijd zo stil, sereen en compleet overweldigend dat ik letterlijk stil val. ECHT stil. Geen gedachte, geen woord, geen idee. Gewoon helemaal niets. Wat overblijft is een besef van pure verwondering en overweldigende dankbaarheid. I’m complete in Awe. Ik weet niet hoe het anders moet omschrijven. Dat moment wanneer je jouw eigen nietigheid ten volle erkent en het je geen angst inboezemt. Zijn in de puurste vorm!

Blyde Falls

Blyde Falls

Man o man o man, wat is dit mooi. Ik ben niet zo’n reiziger en ik heb hier in principe geen vergelijkingsmateriaal, maar heb ik dat eigenlijk wel nodig? Ik ben op deze plek compleet uit mijn sokken geblazen. Zoveel prachtigs, zo’n perfect stukje schepping, ik heb zelfs moeite met opschrijven en woorden schieten ook gewoon te kort.

Loskop Dam

Loskop Dam

Zelfs heeeel vroeg opstaan is geen probleem wanneer je mag genieten van wondermooie vergezichten. Eerst even genieten van het uitzicht dus en dan ontbijten. Jeemeneetje wat een keuze. Dit keer besluit ik het te houden bij yoghurt met vers fruit. Cause tha base must stay in the right proportion, nietwaar ??! Daarna vol verwachting de bus in naar de eerste bestemming van de dag: the Mbidi Lodge, een opvang voor verstoten en/of gewonde wilde dieren, maar voornamelijk leeuwen.

Suid Afrika is nog steeds een baie mooie land

Suid Afrika is nog steeds een baie mooie land

Nou iedereen bedankt voor jullie geduld, maar Wi-Fi is echt een dingetje hier in Zuid-Afrika. Er waren een paar resorts die Wi-Fi hadden, maar omdat iedereen daar massaal op dook, ‘ontploften’ de servers regelmatig en dan had iedereen weer niets. Het was dus echt behelpen en om niet in de stress te komen, heb ik gewacht tot ik in ons hotel geland ben waar we de tweede week in zouden blijven. Dus here I am, back on track.

Suid Afrika baie mooi land..

Suid Afrika baie mooi land..

Eigenlijk begon de reis al bij het inchecken. Een hele nieuwe ervaring voor mij, inchecken via de app. En dan na het aftellen van de count-down is het 9 april 2014. Eindelijk vertrekken we via Schiphol naar International AirPort Tambo in Suid Afrika! En ja, ik begin al een beetje te spelen met de taal. Samen met mijn zusje begon ik aan dit geweldige avontuur!