Selecteer een pagina
Breathless

Zoals jullie allemaal weten, ben ik een paar weken naar Zuid-Afrika geweest. Ben nog steeds heftig onder de indruk en ik heb me zelfs een paar keer in de hemel gewaand. Laat ik het anders zeggen: ik heb God’s Window mogen aanschouwen en een zonsopgang mee mogen maken die mij, op dat moment, compleet de adem benamen.

A wonderful job

Diep en diep onder de indruk van zoveel moois, en dat dekt mooi de lading eigenlijk helemaal niet. Magnifique, jaw dropped of allerprachtigst komen misschien wat meer in de richting. Perfectie in het quadraat zou je het ook kunnen noemen. God heeft geen half werk verricht.

Puffen en zweten soms

En ja, daar moet je dan wel behoorlijk moeite voor doen, net zoals bij alles in het leven volgens mij. Ik moest namelijk een helse klim ondernemen voordat ik God’s Window kon aanschouwen. Hijgend en puffend kwam ik boven en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook een paar keer heb moeten stoppen om op adem te komen. Deels omdat het heel hoog was en deels door gebrek aan uithoudingsvermogen (Ik ben bij terugkomst nog dezelfde week begonnen met een intensiever trainingsschema).

A bumpy ride

Ik bedoel daarmee te zeggen dat er dus een weg te gaan is voor je een glimp van de hemel kan opvangen. Een glimp, een klein kijkgaatje, in de vorm van een magistraal uitzicht als bij God’s Window of een zonsopgang bij Blyde Falls. En dat dat soms gepaard gaat met ‘hobbels en bobbels’.

Net een tikkie meer

En zo heeft volgens mij iedereen wel een ultiem iets wat hij/zij zou willen bereiken. Iets wat ervoor zorgt dat je net dat beetje harder gaat lopen of wat ervoor zorgt dat je je net dat stukje verder uitstrekt. Het ‘Just a nose Ahead’ principe noem ik dat vaak. We kennen ook allemaal wel het gezegde: dat wat je van ver haalt, is lekkerder.

For victory in life, we’ve got to keep focused on the goal, and the goal is Heaven.
Lou Holtz
Clear

Waar je moeite voor moet doen, geeft dus de meeste voldoening als ik dat even kort door de bocht mag poneren. Nou ik heb zo’n ‘project’ omarmd. Ik ben nu op een punt beland in mijn leven dat het tijd is om een tikkie harder te gaan lopen. Ik heb mijn ultieme doel nu echt scherp in het vizier en ik wil mij er vol overgave en enthousiasme aan overgeven.

Help the people

Mijn ultieme doel op dit moment is dus mensen helpen. Dát is wat mij blij maakt, dát is wat mij voldoening geeft. En om het nog meer toe te spitsen: ik ga vrouwen helpen. Ik kan daar perfect gestalte aan geven met alle twee mijn bedrijven, want bij beide ligt de basis bij helpen. Ik ga gewoon een stukje meelopen of zelfs een stukje meeklimmen naar de doelen die ‘mijn’ dames voor ogen hebben. Een stukje maar hoor, want ik wil dat ze zelf de sneak preview ervaren van de hemel. Ik wil ze zelf dat moment laten meemaken wat alle verstand en voorstelling te boven gaat.

Just a nose ahead

Ik ga nu dus twee jaar mijn uiterste best doen. Mijn uiterste best om de wereld een tikkie mooier te maken. Daarna ga ik met ‘pensioen’ om mijzelf dan vol overgave te storten op mijn retraitecentrum wat ik ga realiseren op een mooi plekje in Nederland of België..

Verlies

Verlies

Verlies is niet iets wat je even verwerkt en vervolgens afsluit alsof je dat ‘pakketje’ kunt oppakken, weggooien en achter je laten. Nee het is jammer genoeg anders, je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je naartoe gaat. En dat heeft me de laatste tijd veel, en misschien wel teveel energie gekost.

Lees meer
Sorry

Sorry

Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

Lees meer
Half Time

Half Time

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

Lees meer
Onfocus

Onfocus

Nog zo’n prachtig onfocusding: Tuinieren. Kijk ik sta dan niet dromerig in de tuin, zoals ik onder de douche sta, maar toch.. Als ik lekker in mijn tuin sta te ‘rommelen’ doe ik de dingen min of meer op de automatische piloot. Dan denk ik eigenlijk niet bewust aan iets maar daarmee komt mijn hoofd (lees brein) wel tot rust. Sterker nog mijn hoofd raakt dan langzaam maar zeker lekker leeg.

Lees meer
Alles is liefde…

Alles is liefde…

Love is friendship that has caught fire. It is quiet understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times. It settles for less than perfection and makes allowances for human weaknesses.

Lees meer
Zien

Zien

Vanochtend was dus zo’n moment en zat ik met waterlanders achter mijn stuur, kon ik natuurlijk geen zakdoekje vinden en terwijl ik moeite doe om mezelf te herpakken, kijk ik naar mijn buurman in de andere auto, die ook voor dat verkeerslicht staat en die gebaart ‘kop op.. het komt goed..’ 

Lees meer
Bestemming

Bestemming

Om vanuit je bestemming te gaan leven zul je wel goed moeten leren luisteren. Luisteren naar jezelf en daarvoor moet je jezelf ook wel kennen. Voor sommige mensen, meestal troonopvolgers is de bestemming al lang van te voren bepaald, maar wij ‘gewone’ mensen krijgen gewoon de tijd om dat te ontdekken. Maar ook luisteren naar een ander is heel belangrijk. Andere mensen kunnen je vaak wijzen op dingen die belangrijk zijn in jouw zoektocht naar jouw specifieke bestemming.

Lees meer
Vragen

Vragen

We weten allemaal dat wanneer je iets doet wat je leuk vind je vaak beter presteert dan wanneer je iets doet wat MOET of wat je als resultaat bedacht hebt.
De meest inspirerende vragen zijn dus die vragen waar je geen antwoord op weet.

Lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kom je weer in balans wanneer het je een tijdje behoorlijk tegenzit of dat je iets naars of verdrietigs meemaakt?

Lees meer
Ont-moeten

Ont-moeten

Ont-moeten: niet meer moeten, niet van jezelf en niet van anderen. Geen ‘opgejaag’ meer, je niet meer gek laten maken door jezelf en nog minder door anderen. Niet meer vechten met jezelf! Dat maakt mij al blij, maar het gaat verder. Het is voor mij ook het ‘loskoppelen’ van oude patronen, gedachten en gewoontes, het is óók loskomen van jouw ideeën over jezelf, maar ook over die van de ander! Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met jezelf en misschien ook wel met die ander. Jee wat een ‘Wickie moment’ wat een verademing!

Lees meer
Kleur

Kleur

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee!

Lees meer
Spierballen

Spierballen

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

Lees meer
Cornwall

Cornwall

Mist over the pastures maar NIET in mijn hoofd. Elke dag van de retraite klaart het meer en meer op in mijn hoofd. Niet dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor, maar ik krijg gewoon lekker veel tijd hier om mijn leven op mijn gemakje, met hulp van boven, in een ander licht te bezien. Ik ga nog meer versimpelen. Niet moeilijk doen en allerlei strategieën verzinnen nee, gewoon lekker simpel mijn dingen doen. Gewoon met plezier de dingen doen waar ÍK blij, nederig en dankbaar door blijf.

Lees meer
Zeilen

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

Lees meer
Compassie

Compassie

Wees er niet zuinig mee…
En hoe geweldig is het dat je niet zuinig hoeft om te gaan met compassie. Ik deel het graag uit, het maakt de wereld, in mijn beleving, absoluut mooier. En stel je dan eens voor wat er met die wereld zou gebeuren als we allemaal een beetje meer naar elkaar zouden omzien?

Lees meer
Veranderen

Veranderen

Verandering is dus helemaal niet angstaanjagend, hooguit een beetje eng. Wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen (met grote of kleine uitdagingen) zul je merken dat het je steeds makkelijker af gaat en dat je meer kan dan je wellicht ooit had kunnen bedenken!

Lees meer
Uitdaging

Uitdaging

Doorgaans wint de angst of het ‘gezonde’ verstand. Er is altijd die stem in ons hoofd, en als die het even laat afweten dan zijn het wel de mensen in je omgeving die constant bezig zijn om jou te ‘beschermen’. De vaak welgemeende adviezen, meestal gebaseerd op angst voor het onbekende, zijn niet van de lucht: ‘Doe maar gewoon dan doe je gek zat’ of ‘wie denk je wel dat je ben’ of nog erger blijf vooral doen wat je altijd doet, want dit kan je echt niet. Iedereen maar dan ook iedereen heeft dit weleens ervaren.

Lees meer
Winter

Winter

Waar sta jij op dit moment in je leven? Ben jij toe aan een winter- lente- zomer of herfstperiode of heb je daar nog nooit bewust bij stil gestaan? Als dat het geval is probeer dan eens iets bewuster te leven door regelmatig een wandeling of een ontspanmomentje in te plannen. Echt een aanrader, en je lijf en je hoofd zullen er wat blij mee zijn.

Lees meer