Selecteer een pagina
Rimpels… het begin van het einde of een reflectie van een heel interessant leven?
Niemand uitgezonderd!

Ouder worden, of je het nou wilt of niet, ouder worden we allemaal.

Allemaal? Ja, ALLEMAAL!

Ik kan me het gesprek met Elsje Klein nog als de dag van gisteren voor mij halen. Ik was een jaartje of 10 en we liepen van school naar huis en hadden het over de toekomst, over het jaar 2000 wel te verstaan. Ik zei tegen haar: ’Elsie.. in het jaar 2000 zijn wij 40 jaar! 40 JAAR!! Dan zijn we hartstikke oud!’ We vonden dat idee verschrikkelijk, want wij vonden onze moeders al oud en die waren net dertig. Veertig jaar, dan zit je helemaal onder de rimpels en dan kan je zeker GEEN bikini meer dragen! Brrrr.

Red Hot

10 jaar was ik toen en nu ben ik 56 jaar. Elsie en ik hadden al moeite met 40 jaar, over 56 jaar hebben we het nooit gehad. En daar zit ik dan. En het kan erger hoor.. OVERGANG! Van dat woord hadden de twee vriendinnetjes van weleer nog nooit gehoord. Gelukkig maar! Pfft, wat een gedoe is dat! Van de ene op de andere seconde verandert je stemming, krijg je een knalrood hoofd en baad je, van top tot teen, in het zweet. Het beste is dan om het gewoon op te laten drogen, want als je gaat vegen zie je er binnen een paar tellen uit als Alice Cooper op één van zijn slechte dagen.

Tja..

Ja en dan die bikini. Kan dat nog eigenlijk wel? Ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna nooit een zwembad in duik en de zon aanbidden doe ik ook niet, omdat ik dan levend verbrand. Ik heb dus wel die bikini, maar ik draag daar dan een kaftan overheen. Eigenlijk heb ik dus niks met of aan een bikini. Dat zelfde geldt voor een korte broek. Aan mijn lijf liever niet die polonaise. Geef mij maar gewoon een lekkere spijkerbroek, een t-shirtje en een paar teenslippers voor die paar zomerse dagen in ons kikkerlandje.

SO WHAT!

Ik word oud! Nou ÈN??! Het is toch niet gek dat mijn lichaam er niet meer hetzelfde uitziet als 25 jaar geleden? En eerlijk, daar kan ik heel goed mee leven. En natuurlijk moet ik soms even slikken als ik zie dat mijn huid toch wel in rap tempo slapper wordt en dat mijn haar ook niet meer zo dik is als toen. En natuurlijk moet ik wel eens slikken als ik merk dat ik eigenlijk meer en meer ‘onzichtbaar’ word. Mannen lopen niet meer tegen lantarenpalen en fluiten ook bijna niet meer als ik voorbij loop en die enkeling die nog wel een poging waagt, moet oppassen dat zijn kunstgebit blijft zitten haha.

Treurwilgen

Al met al lijkt het haast wel dat bij oud(er) worden de lol in rap tempo minder wordt. Bij oud worden noemen we bijna altijd alle nadelen op die daarmee gepaard gaan. En, zeker voor vrouwen, zijn rimpels hot item! Die worden als zeer onaangenaam ervaren. Ze moeten worden voorkomen, verminderd, of zelfs helemaal WEG! En weer vraag ik dan oprecht: ’WAAROM?’ Waarom vinden we  de losse huid bij een Engelse Bulldog wel mooi, maar kijken we met afschuw naar onze kraaienpootjes in de spiegel?

OK, dan maar een cosmetische behandeling

Ik las laatst een artikel dat dit soort behandelingen niet geheel zonder risico zijn. Zo kan een botoxinjectie een hangend ooglid veroorzaken, is er bij fillers kans op onderhuidse knobbeltjes en kan een chemische peeling pigmentvlekken opwekken. En sommige mensen takelen zichzelf zo toe, dat je je afvraagt of ze niet gewoon beter af zouden zijn geweest zonder al dat gedoe.

We have to be able to grow up. Our wrinkles are our medals of the passage of life. They are what we have been through and who we want to be.
Lauren Hutton
No Problemas

Ik heb gelukkig helemaal geen problemen met mijn (lach)rimpels en kraaienpootjes. Ze geven aan dat er gewerkt en geleerd is. Ze zijn net als een leren laars, die wanneer die veel gedragen wordt gaat ‘kreuken’ en daardoor zelfs mooier wordt.. Ik hou wel van mijn rimpels, zij vertegenwoordigen mijn leven en ik ben van plan om stijlvol oud te worden.

Old & Wise

Ik ga er niet tegen vechten en mij er al zeker niet voor schamen. Ik weiger mijzelf waardeloos of minder mooi te voelen enkel en alleen vanwege een paar of een heleboel rimpels. Nee, daar doe ik NIET aan mee! Ik accepteer liever de schoonheid van een volwassen vrouw en de wijsheid die daarbij komt kijken.

IK HOU VAN MIJN RIMPELS!

 

Verlies

Verlies

Verlies is niet iets wat je even verwerkt en vervolgens afsluit alsof je dat ‘pakketje’ kunt oppakken, weggooien en achter je laten. Nee het is jammer genoeg anders, je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je naartoe gaat. En dat heeft me de laatste tijd veel, en misschien wel teveel energie gekost.

Lees meer
Sorry

Sorry

Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

Lees meer
Half Time

Half Time

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

Lees meer
Onfocus

Onfocus

Nog zo’n prachtig onfocusding: Tuinieren. Kijk ik sta dan niet dromerig in de tuin, zoals ik onder de douche sta, maar toch.. Als ik lekker in mijn tuin sta te ‘rommelen’ doe ik de dingen min of meer op de automatische piloot. Dan denk ik eigenlijk niet bewust aan iets maar daarmee komt mijn hoofd (lees brein) wel tot rust. Sterker nog mijn hoofd raakt dan langzaam maar zeker lekker leeg.

Lees meer
Alles is liefde…

Alles is liefde…

Love is friendship that has caught fire. It is quiet understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times. It settles for less than perfection and makes allowances for human weaknesses.

Lees meer
Zien

Zien

Vanochtend was dus zo’n moment en zat ik met waterlanders achter mijn stuur, kon ik natuurlijk geen zakdoekje vinden en terwijl ik moeite doe om mezelf te herpakken, kijk ik naar mijn buurman in de andere auto, die ook voor dat verkeerslicht staat en die gebaart ‘kop op.. het komt goed..’ 

Lees meer
Bestemming

Bestemming

Om vanuit je bestemming te gaan leven zul je wel goed moeten leren luisteren. Luisteren naar jezelf en daarvoor moet je jezelf ook wel kennen. Voor sommige mensen, meestal troonopvolgers is de bestemming al lang van te voren bepaald, maar wij ‘gewone’ mensen krijgen gewoon de tijd om dat te ontdekken. Maar ook luisteren naar een ander is heel belangrijk. Andere mensen kunnen je vaak wijzen op dingen die belangrijk zijn in jouw zoektocht naar jouw specifieke bestemming.

Lees meer
Vragen

Vragen

We weten allemaal dat wanneer je iets doet wat je leuk vind je vaak beter presteert dan wanneer je iets doet wat MOET of wat je als resultaat bedacht hebt.
De meest inspirerende vragen zijn dus die vragen waar je geen antwoord op weet.

Lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kom je weer in balans wanneer het je een tijdje behoorlijk tegenzit of dat je iets naars of verdrietigs meemaakt?

Lees meer
Ont-moeten

Ont-moeten

Ont-moeten: niet meer moeten, niet van jezelf en niet van anderen. Geen ‘opgejaag’ meer, je niet meer gek laten maken door jezelf en nog minder door anderen. Niet meer vechten met jezelf! Dat maakt mij al blij, maar het gaat verder. Het is voor mij ook het ‘loskoppelen’ van oude patronen, gedachten en gewoontes, het is óók loskomen van jouw ideeën over jezelf, maar ook over die van de ander! Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met jezelf en misschien ook wel met die ander. Jee wat een ‘Wickie moment’ wat een verademing!

Lees meer
Kleur

Kleur

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee!

Lees meer
Spierballen

Spierballen

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

Lees meer
Cornwall

Cornwall

Mist over the pastures maar NIET in mijn hoofd. Elke dag van de retraite klaart het meer en meer op in mijn hoofd. Niet dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor, maar ik krijg gewoon lekker veel tijd hier om mijn leven op mijn gemakje, met hulp van boven, in een ander licht te bezien. Ik ga nog meer versimpelen. Niet moeilijk doen en allerlei strategieën verzinnen nee, gewoon lekker simpel mijn dingen doen. Gewoon met plezier de dingen doen waar ÍK blij, nederig en dankbaar door blijf.

Lees meer
Zeilen

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

Lees meer
Compassie

Compassie

Wees er niet zuinig mee…
En hoe geweldig is het dat je niet zuinig hoeft om te gaan met compassie. Ik deel het graag uit, het maakt de wereld, in mijn beleving, absoluut mooier. En stel je dan eens voor wat er met die wereld zou gebeuren als we allemaal een beetje meer naar elkaar zouden omzien?

Lees meer
Veranderen

Veranderen

Verandering is dus helemaal niet angstaanjagend, hooguit een beetje eng. Wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen (met grote of kleine uitdagingen) zul je merken dat het je steeds makkelijker af gaat en dat je meer kan dan je wellicht ooit had kunnen bedenken!

Lees meer
Uitdaging

Uitdaging

Doorgaans wint de angst of het ‘gezonde’ verstand. Er is altijd die stem in ons hoofd, en als die het even laat afweten dan zijn het wel de mensen in je omgeving die constant bezig zijn om jou te ‘beschermen’. De vaak welgemeende adviezen, meestal gebaseerd op angst voor het onbekende, zijn niet van de lucht: ‘Doe maar gewoon dan doe je gek zat’ of ‘wie denk je wel dat je ben’ of nog erger blijf vooral doen wat je altijd doet, want dit kan je echt niet. Iedereen maar dan ook iedereen heeft dit weleens ervaren.

Lees meer
Winter

Winter

Waar sta jij op dit moment in je leven? Ben jij toe aan een winter- lente- zomer of herfstperiode of heb je daar nog nooit bewust bij stil gestaan? Als dat het geval is probeer dan eens iets bewuster te leven door regelmatig een wandeling of een ontspanmomentje in te plannen. Echt een aanrader, en je lijf en je hoofd zullen er wat blij mee zijn.

Lees meer