Selecteer een pagina
Stilte… minder en minder zeggen tot ik uiteindelijk stil word en begin te luisteren
7 dagen in complete stilte

Ik doe alleen mijn mond open om een paar keer per dag te zingen en te eten. Voor iedere lezing en maaltijd wordt er gezongen! Dat doen ze graag bij Chemin Neuf.  Ook tijdens de persoonlijke begeleiding van een half uur, waar de dag geëvolueerd wordt, praat ik. Maar verder is er de stilte, om mij heen en nog belangrijker, naar mate de week vordert, ook in mij.

Een lekker stil hoofd

Dit keer zit ik al snel in die flow. Het is zo heerlijk wanneer het ook stil is in mijn hoofd. Wanneer er plaats komt voor rust en vrede en ik ruimte creëer om te overdenken, te bidden en te mediteren. Om mijn ‘gaan en staan’, om het zomaar even te stellen, weer eens serieus onder de loep te nemen. Dat doe ik regelmatig, die balans opmaken. Want voor ik het weet, loop ik weer te rennen en te vliegen. Dat wil ik gewoon niet meer, want ik ben gaan houden van de stilte, de rust en de regelmaat in mijn leven.

You have to allow a certain amount of time in which you are doing nothing in order to have things occur to you, to let your mind think.
Mortimer Adler
Even helemaal niets

Gewoon even een week helemaal los van mijn leven van alle dag. Géén huishoudelijke beslommeringen, géén volle agenda, géén gemanoeuvreer in dat gestoorde verkeer, géén boodschappen en even niet wéér verzinnen wat wij die dag gaan eten. Gewoon even NIETS, in ieder geval niets MOETEN.

Fluitconcert

Ik word wakker van de vogels, en niet een paar, maar een heus koor met een bereik van jewelste! Ieder vogeltje wil toch wel wil even laten horen wat het in huis heeft! Ik sta lekker vroeg op, want ik ga hier ook altijd vroeg naar bed. Nog even een boek of wat lezen op mijn kamertje lukt mij eenvoudigweg niet, omdat ik binnen 5 minuten met licht nog aan in slaap val.

Wie het eerst komt heeft lekker warm water

Dat vroege opstaan heeft ook één groot voordeel voor mij. Je moet weten dat het klooster een behoorlijk oud gebouw is, de groep dit keer extreem groot (26!) en het warme water beperkt. En er is 1 ding wat er bij mij ECHT niet ingaat en dat is uit mijn lekkere warme bedje douchen onder een straal koud water. NO WAY JOSÉ!

Cristal Clear

Gewoon ononderbroken 7 dagen rust en vrede. Het is prachtig mooi weer, dus ben ik iedere dag te vinden in de beeldschone tuin. Ik kan daar een plekje ‘helemaal voor mezelf’ vinden en genieten van de weldadige rust. En mediteren over mijn leven en hoe ik mijn leven en daarmee ook mijn missie, gestalte en vorm kan geven verweven met mijn geloof, want ja, ik heb een missie. Glashelder nu.

De wereld heeft een likje verf nodig

Al als kind had ik al een groot hart voor de wereld en dan vooral voor de mensen op die wereld. En dat heb ik nog steeds. Ik ben nog altijd begaan  met mensen die het moeilijk hebben, kinderen in nood of, en daar zijn er nogal wat van langsgekomen in mijn leven, oorlogen, natuurrampen en /of hongersnoden. Ik was een trouw supporter van Giro 555.

Leren en doorgeven

Ook mijn eigen leven is niet altijd even rooskleurig, want we maken allemaal wel dingen mee die je liever niet wil meemaken. Ik heb wel geleerd die omstandigheden te omarmen en er ‘iets’ mee te doen, anders gezegd om er iets van te leren. Want alleen wat je geleerd hebt kan je doorgeven.

Just a nose ahead

Met al die ervaringen, (levens)lessen, studies en bovenal mijn geloof, kan ik wat betekenen voor de wereld, kan ik wat doen met mijn compassie voor mensen op die wereld. Dat gaat gebeuren en mijn doelgroep is vrouwen, want ik heb ondertussen wel geleerd dat ik niet de hele wereld op mijn schouders kan nemen. Mijn missie nu is om het ‘kleiner’ aan te pakken. Als professioneel (stilte)coach zit ik al in de hoek van mensen helpen en als Christen kan ik daar een extra dimensie aan geven.

NO WIFI

Dat (stilte)-retraitecentrum gaat er komen. Een centrum ZONDER WiFi! Een centrum waar vrouwen liefdevol tot rust kunnen komen en zich ook weer op kunnen laden. Waar gelegenheid is om los van je dagelijkse bezigheden een wandeling, retraite- en/of een coachingtraject te volgen, maar waar ook praktische hulp geboden kan worden of georganiseerd.

Be my guest!

Maar wees gerust, je bent ook welkom zonder problemen of hulpvragen. In mijn centrum zal ook ruimte zijn om gewoon even rustig iets te lezen of in alle rust een goed gesprek te hebben onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers er bij.

Lekker bezig

En ja, Ik ben al lekker op weg aan de weg aan het timmeren. Ik verzorg (natuur)coachingtrajecten en 4x per jaar een kleinschalige retraite in een monumentaal huisje in de prachtige omgeving van Driebergen. Wil je daar meer informatie over?  Kijk dan op mijn website: www.coachingher.nl

Ik wens je een mooie, rustige dag en tot de volgende blog!

Astrid

Verlies

Verlies

Verlies is niet iets wat je even verwerkt en vervolgens afsluit alsof je dat ‘pakketje’ kunt oppakken, weggooien en achter je laten. Nee het is jammer genoeg anders, je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je naartoe gaat. En dat heeft me de laatste tijd veel, en misschien wel teveel energie gekost.

lees meer
Sorry

Sorry

Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

lees meer
Half Time

Half Time

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

lees meer
Onfocus

Onfocus

Nog zo’n prachtig onfocusding: Tuinieren. Kijk ik sta dan niet dromerig in de tuin, zoals ik onder de douche sta, maar toch.. Als ik lekker in mijn tuin sta te ‘rommelen’ doe ik de dingen min of meer op de automatische piloot. Dan denk ik eigenlijk niet bewust aan iets maar daarmee komt mijn hoofd (lees brein) wel tot rust. Sterker nog mijn hoofd raakt dan langzaam maar zeker lekker leeg.

lees meer
Alles is liefde…

Alles is liefde…

Love is friendship that has caught fire. It is quiet understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times. It settles for less than perfection and makes allowances for human weaknesses.

lees meer
Zien

Zien

Vanochtend was dus zo’n moment en zat ik met waterlanders achter mijn stuur, kon ik natuurlijk geen zakdoekje vinden en terwijl ik moeite doe om mezelf te herpakken, kijk ik naar mijn buurman in de andere auto, die ook voor dat verkeerslicht staat en die gebaart ‘kop op.. het komt goed..’ 

lees meer
Bestemming

Bestemming

Om vanuit je bestemming te gaan leven zul je wel goed moeten leren luisteren. Luisteren naar jezelf en daarvoor moet je jezelf ook wel kennen. Voor sommige mensen, meestal troonopvolgers is de bestemming al lang van te voren bepaald, maar wij ‘gewone’ mensen krijgen gewoon de tijd om dat te ontdekken. Maar ook luisteren naar een ander is heel belangrijk. Andere mensen kunnen je vaak wijzen op dingen die belangrijk zijn in jouw zoektocht naar jouw specifieke bestemming.

lees meer
Vragen

Vragen

We weten allemaal dat wanneer je iets doet wat je leuk vind je vaak beter presteert dan wanneer je iets doet wat MOET of wat je als resultaat bedacht hebt.
De meest inspirerende vragen zijn dus die vragen waar je geen antwoord op weet.

lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kom je weer in balans wanneer het je een tijdje behoorlijk tegenzit of dat je iets naars of verdrietigs meemaakt?

lees meer
Ont-moeten

Ont-moeten

Ont-moeten: niet meer moeten, niet van jezelf en niet van anderen. Geen ‘opgejaag’ meer, je niet meer gek laten maken door jezelf en nog minder door anderen. Niet meer vechten met jezelf! Dat maakt mij al blij, maar het gaat verder. Het is voor mij ook het ‘loskoppelen’ van oude patronen, gedachten en gewoontes, het is óók loskomen van jouw ideeën over jezelf, maar ook over die van de ander! Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met jezelf en misschien ook wel met die ander. Jee wat een ‘Wickie moment’ wat een verademing!

lees meer
Kleur

Kleur

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee!

lees meer
Spierballen

Spierballen

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

lees meer
Cornwall

Cornwall

Mist over the pastures maar NIET in mijn hoofd. Elke dag van de retraite klaart het meer en meer op in mijn hoofd. Niet dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor, maar ik krijg gewoon lekker veel tijd hier om mijn leven op mijn gemakje, met hulp van boven, in een ander licht te bezien. Ik ga nog meer versimpelen. Niet moeilijk doen en allerlei strategieën verzinnen nee, gewoon lekker simpel mijn dingen doen. Gewoon met plezier de dingen doen waar ÍK blij, nederig en dankbaar door blijf.

lees meer
Zeilen

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

lees meer
Compassie

Compassie

Wees er niet zuinig mee…
En hoe geweldig is het dat je niet zuinig hoeft om te gaan met compassie. Ik deel het graag uit, het maakt de wereld, in mijn beleving, absoluut mooier. En stel je dan eens voor wat er met die wereld zou gebeuren als we allemaal een beetje meer naar elkaar zouden omzien?

lees meer
Veranderen

Veranderen

Verandering is dus helemaal niet angstaanjagend, hooguit een beetje eng. Wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen (met grote of kleine uitdagingen) zul je merken dat het je steeds makkelijker af gaat en dat je meer kan dan je wellicht ooit had kunnen bedenken!

lees meer
Uitdaging

Uitdaging

Doorgaans wint de angst of het ‘gezonde’ verstand. Er is altijd die stem in ons hoofd, en als die het even laat afweten dan zijn het wel de mensen in je omgeving die constant bezig zijn om jou te ‘beschermen’. De vaak welgemeende adviezen, meestal gebaseerd op angst voor het onbekende, zijn niet van de lucht: ‘Doe maar gewoon dan doe je gek zat’ of ‘wie denk je wel dat je ben’ of nog erger blijf vooral doen wat je altijd doet, want dit kan je echt niet. Iedereen maar dan ook iedereen heeft dit weleens ervaren.

lees meer
Winter

Winter

Waar sta jij op dit moment in je leven? Ben jij toe aan een winter- lente- zomer of herfstperiode of heb je daar nog nooit bewust bij stil gestaan? Als dat het geval is probeer dan eens iets bewuster te leven door regelmatig een wandeling of een ontspanmomentje in te plannen. Echt een aanrader, en je lijf en je hoofd zullen er wat blij mee zijn.

lees meer