Selecteer een pagina

Oh happy day…

ASTRID DAANS

Ja ook ik, de stiltecoach, was in de val gelopen van Social Media..

Met de slaap nog in mijn ogen

Herken je dit? Zo zag een tijd geleden mijn ochtend eruit: nog voor het slaap goed uit mijn ogen was en ik mij uitgerekt had, zette ik mijn leesbril op en pakte in dezelfde beweging mijn telefoon. En dan begon het ‘feest’… kijken op Facebook, WhatsApp, Instagram en mijn Email, jaha nog voor ik mijn bed uit was! Kijken, reageren weer kijken, want er kon ondertussen al weer iets nieuws oppiepen. Daar was ik soms een half uur mee zoet.

Ren je …

Daarna snel douchen, omdat ik achter liep op schema, snel, snel mijn wandelkloffie aan, een glas water naar binnen gooien en in mijn auto sjeezen naar het Hitland. Ik begon dan eigenlijk behoorlijk hyper aan mijn ochtendwandeling. Best wel zonde, want ik had dan ook bijna weer een half uur nodig om mijn hoofd rustig en leeg te krijgen.

Na de wandeling was ik weer helemaal heerlijk in balans, om dan thuis tijdens mijn ontbijtje WEER die hele riedel Social Media door te lopen!! ECHT!

En dan vond ik het gek dat ik hyperdepiep op mijn kantoor aankwam en dan weer een tijd nodig had om weer orde te krijgen in mijn hoofd en in mijn dagelijkse planning… GEKKENWERK eigenlijk. Toch?

Enough is enough

Nou daar ben ik een tijd geleden mee gestopt. Rigoreus! Want ik merkte dat ik heel moeilijk op gang kwam, gewoon omdat ik al veel te veel prikkels binnengekregen had die ochtend. Ik had dan eigenlijk geen zin meer om te doen wat ik moest doen. En dat frustreerde mij vervolgens dan weer! Werd ik boos op mezelf omdat ik liep te lanterfanten, uit te stellen of dingen ging doen die ik op dat moment gewoon NIET moest doen! (shoppen, koffieleuten of andere mensen van hun werk houden).

“Give yourself permission
to not be available all the time
across all Social Media..
Logg out, Shut down and
Start walking”

UNKNOWN

Time flies when you having fun

Ik merk dat ik mij goed voel en heerlijk in balans wanneer ik naar muziek luister, een blog schrijf, een mooi plaatje maak met een passende tekst voor een advertentie, een stiltetraining ontwikkel of bezig ben in een retraite en/of coachingtraject. Dat zijn de dingen die ik met passie en vol overgave en met heel veel plezier doe! Daar kan ik me intens voor inzetten en dan vliegen de uurtjes voorbij.

Love being at ease

Het is gewoon veel prettiger om bezig te zijn met dingen die voldoening geven en je blij maken in plaats van zaken die energie van je vreten. Ik ben dus begonnen met alle tjilp, zoef, ping en rinkelgeluidjes op mijn telefoon uit te zetten. Ook heb ik de schermhelderheid op mijn telefoon aangepast tussen tien uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends. (licht hij niet zo fel op). Als ik wakker word, check ik mijn Facebook NIET, check ik mijn WhatsApp NIET, check ik mijn email NIET. In de plaats daarvan rek ik me uitgebreid uit, ga ik lekker douchen en vroeg trainen in de sportschool of wandelen in het Schollebos of het Hitland. (alleen terwijl ik wandel post ik een paar mooie foto’s van de omgeving waar ik wandel). Daarna ga ik uitgebreid ontbijten en lees op mijn gemak een paar bladzijden uit mijn bijbel.

Pas daarna check ik mijn telefoon en Social Media. Dat vind ik nog steeds leuk, maar alleen niet meer wanneer ik net mijn ogen open heb.. en ook niet de hele dag door..

Dear stress,

Let’s break up

Prik, prik, prik..

Van teveel prikkels word je lamlendig en ongemotiveerd. Wanneer je creëert, geeft dat energie. En met die energie kan je veel meer dingen doen, veel meer dingen geven. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik GEEF graag!

Less is more
Start je dag niet direct met Social Media en drink in de tijd die je daarmee overhoudt gewoon een lekker kopje thee. Geef jezelf gewoon een beetje meer rust om te genieten van momentjes zonder…

ASTRID