Selecteer een pagina

SPIERBALLEN

ASTRID DAANS

I’m walking in POWER, I walk in MIRACLES,
I live a life of FAVOUR, cause I know who I am

Sta jij in je kracht?

 

Doe jij de dingen waar je van gedroomd hebt toen je klein was? Wie had ze niet die dromen: ’Als ik later groot ben dan…’ Wat is daar van terecht gekomen? Leef jij het leven van jouw (kinder)dromen of is je leven een heel andere richting opgegaan?

 

Als ik groot ben..

 

Ik wilde sportlerares worden en filantroop. Ik was sport en sport was mij. Ik was er dol op: turnen, judo, jazzballet, bodybuilding allemaal op hoog wedstrijdniveau. De gymnastieklessen op school vond ik geweldig: basketball, volleybal, trefbal, het maakte niet uit, ik was gewoon bloedfanatiek! Ik wilde altijd winnen! Wat ik al heel vroeg door had, was dat je ontzettend veel plezier en een geweldige dosis positiviteit meekrijgt wanneer je dingen doet die je ECHT leuk vindt. Jee wat een energie geeft dat! Je weet wel dat ‘geborrel in je buik’, dat opgewonden gevoel dat je had als kind, een paar dagen voor je verjaardag.. DÁT gevoel..

Ik moet, ik wil, ik zal..

En dat fanatieke zit er nog steeds in. Ik heb een loeihoge winnaarsmentaliteit (die me overigens ook zo nu en dan weleens stiekem in de weg zit), ik ben reuze competitief en wil dus altijd winnen. Verliezen voelt gewoon niet goed, toch?

Meten is weten

En zit het dan altijd mee? Nee natuurlijk niet! Voor je echte spierballen kan opbouwen is het ook heel belangrijk dat je weet wie je bent. Dat je weet waar je kwaliteiten liggen, waar jouw kracht ligt. Wat maakt jou bijvoorbeeld blij of gelukkig? En wat helemaal niet! Wat geeft jou energie en wat absoluut niet? Welke mensen heb je graag om je heen en wie zie je liever gaan dan komen? Dus wanneer zit je ‘lekker in je vel’ en heb je het gevoel dat je de wereld kan veroveren of tenminste blij kan maken met je aanwezigheid?

When you learn, you grow. You have to stretch, and it’s not easy. You know, if you’re working out your muscles, if you’re doing whatever, it’s gonna hurt a little bit.

Don Lemon

FEARLESS!

Maar met spierballen alleen kom je er ook niet. Er zijn momenten dat je je comfortzone uit moet om nieuwe dingen te ontdekken of te doen. Soms moet je de angst voor het onbekende een schop onder zijn achterste geven en TOCH iets doen wat je misschien nog nooit hebt gedaan of aan hebt gedacht. Iets waar je een bal van in je buik krijgt van hier tot Tokio en waar je nachten niet van kunt slapen! Dat lukt het best wanneer je een veilige, solide basis hebt waar je kracht uit kunt putten en waar je op kunt vertrouwen.

Faith

Mijn kracht is mijn geloof. Voor mij is dat het WETEN dat ik geliefd ben en nergens alleen voor sta. Dat ik altijd een back-up heb in mijn Here Jezus. Ik kan Hem alles voorleggen, alles vertellen en ik weet zeker dat ik me nergens zorgen over hoef te maken. Gewoon omdat Zijn liefde voor mij en Zijn vertrouwen in mij, mij de kracht geeft om, ook al vind ik het een beetje eng, van alles te ondernemen door er zonder vrees op af te stappen.

En lukt er iets niet, of erger nog, gaat er iets helemaal mis, dan kan ik altijd terugvallen op zijn troost en genade omdat Hij, in tegenstelling tot heel veel mensen inclusief MIJZELF soms! nooit zegt: ’Jeetje wat ben je toch een stommeling’ of ‘Had je nou echt gedacht dat dit zou lukken?’ of ‘Hoe kon je het verzinnen; wie denk je wel niet wie je bent, want als je voor een dubbeltje geboren bent, zul je nooit een kwartje worden’.

Meer dan overwinnaar

Door dit weten voel ik me vaak onoverwinnelijk en durf ik gewoon alles aan te pakken, durf ik gewoon ‘in het diepe’ te springen vóór ik eerst alles tot in de puntjes heb geanalyseerd. Dat kan soms echt een beetje pijn doen, maar dat geeft niets omdat de beloning de moeite meer dan waard is. Het is heerlijk om te kunnen doen wat je wil en niet omdat het moet. En dat maakt, in ieder geval voor mij, een enorm verschil moet ik eerlijk zeggen.

Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag jezelf dan uit om sterker te worden!

INGSPIRE

Walking on sunshine of?

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

Als dat niet zo is dan is er werk aan de winkel

Ik gun jullie een week vol mooie, leuke, enge, onverwachte en misschien zelfs ‘afschrikwekkende’ verrassingen en/of mogelijkheden: ‘cause it’s a wonderful world when you live your life to the fullest’

ASTRID