Selecteer een pagina

KLEUR

ASTRID DAANS

Na al dat grauwe, grijze en ongezellige bruine begint de natuur weer kleur te bekennen! En voor je het weet is het vuurwerk en komt je hart weer in feeststemming!

Ik heb het eerste zonnetje al weer op mijn krullen gehad en jee wat voelt dat weer heerlijk. Als jullie dit lezen zit ik waarschijnlijk al in Dubai op de rand van het zwembad met mijn teentjes in het water lekker vitamine D te tanken, een kleurtje op mijn benen te krijgen en sproeten, overal, op mijn gezicht, heerlijk!

Tijgertje

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar met het voorjaar voor de deur begin ik te stuiteren van verwachting. Heb ik ineens bakken extra energie en wil ik aan de gang! Vooral opruimen! Alle oude meuk weg, niet alleen in mijn huis maar ook in mijn lijf en mijn hoofd. Mijn 9 daagse cleaning voor mijn darmen heb ik al gedaan (een ECHTE aanrader) mijn huis is helemaal geschilderd en weer lekker fris en na Dubai ga ik mijn tuin onder handen nemen.

Winterdip

Voor heel veel mensen breken de vrolijk gekleurde dagen weer aan. Doordat er meer (zon)licht is, gewoon, omdat de dagen weer langer worden, voelen heel veel mensen zich weer opbloeien. Door meer zon wordt er meer vitamine D aangemaakt en dat zorgt er weer voor dat de winterdip heel snel tot het verleden gaat behoren. En met de zon komt dan ook de energie weer terug.

Walking is magic. Can’t recommend it highly enough. I read that Plato and Aristotles did much of their brilliant thinking together while walking. The movement, the meditation, the health of the blood pumping, and the rhythm of footsteps… this is a primal way to connect with one’s deeper self.

-PAULA COLE-

Creëren

Met de zon ‘ontploft ook mijn creativiteit. Alles wat ik de afgelopen maanden bedacht heb krijgt opeens kleur en vorm. Ik heb bijvoorbeeld de uitgewerkte nieuwe teksten voor mijn website CoachingHer al klaarliggen. De CoachingHer Academy staat in de steigers; aan de training ‘Goalmapping your Silence’ wordt hard gewerkt en de aanvragen voor een traject natuurcoaching van 4 wandelingen stromen al binnen. Maar ook aan de advertentiecampagne voor My Dreams in Progress wordt hard gewerkt.

Hoofdzaak

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee! Zelfs mijn eigen interne criticus fluit ik terug en krijgt zelfs een rode kaart als die het in zijn hoofd haalt of probeert om iets negatiefs in mijn oren te fluisteren! Ik borrel, bruis en loop gewoon over van de zin en de energie, so: ’Get out of my way’!

Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine.

Anthony J. D’Angelo

Eat colourful & healthy

Ook mijn eetpatroon verandert met de komst van het zonnetje. Ik heb weer zin in de licht verteerbare cuisine. Weg met de stamppotjes, de wintergroenten en de erwtensoep! Ik krijg weer zin in geitenkaas salades, vers fruit (sssst, soms met slagroom), gezonde groente/fruit smooties of een zalmmoot van de grill met knapperige groenten. Oh ja en laat ik vooral mijn zelfgemaakte ice tea’s van gember, limoen en honing niet vergeten!

De morgenstond..

Nou wandel ik bijna iedere dag maar voor mij hebben de ochtendwandelingen, wanneer het lekker vroeg licht is, een extra dimensie. Ik sta dan om 6 uur op en loop met een frisgewassen snoet en natte haren in het Hitland terwijl de vogeltjes net wakker worden. Ik zie dan de fazanten nog rondscharrelen en kom zo nu en dan zelfs een egel tegen of vliegt die prachtige zilverreiger (spierwit) voor de zoveelste keer boven mijn hoofd. Heb hem nog nooit goed voor mijn lens gekregen. En dat gaat binnenkort veranderen, want ik ga een fotocamera aanschaffen!

Dus hier alles nog even op een rijtje om de donkere maanden van je af te schudden en volop te genieten van de zon en het aanstormende voorjaar (alles wordt in een razend tempo groen)

☀ Ruim op! Je huis, je hoofd en je lijf

☀ Blijf uit de buurt van ‘energieslurpers’ en laat ‘negs’ (negatievelingen), inclusief jouw eigen interne criticus, je energie niet opsouperen.

☀ ‘Tank’ zoveel mogelijk vitamine D. Al een half uur per dag (zon)licht houdt je energielevel op peil en zorgt voor een glimlach op je gezicht.

☀ Eet kleurrijk en gezond. Eet gevarieerde en lichte maaltijden en laat zo nu en dan vlees uit je dieet. En drink water, voldoende water. Heb je daar, net als ik, moeite mee download dan de waterapp: mijn water. Hartstikke handig omdat je er aan herinnerd wordt om op tijd iets te drinken.

☀ Beweeg! Ga dagelijks wandelen, joggen of hard rennen, ga naar de sportschool of een sportvereniging. Wat maakt niet zoveel uit als je maar beweegt! Beweging is goed voor je lijf en je hoofd.

Sta daarom altijd op met een dankbaar hart, vertrouwen in jezelf en heel veel
liefde. Dan geeft niet alleen de zon warmte maar jij ook!

ASTRID