Selecteer een pagina

Half Time

ASTRID DAANS
‘Ik ga er iets geweldigs van maken!’

Huh??
En al die tijd vraag ik mij af:’ wat is er met mij? Ik bid veel en vraag mijn Heer, wat is er met mij? Ik zit momenteel een voor mij begrijpelijke maar ook weer heel onbegrijpelijke rust. Ik moet eigenlijk zoveel en steeds is er die zachte stem die zegt: ’van wie?’

Alles is op zijn kop maar ook weer geweldig op zijn plaats. Waar komt die (on)rust vandaan? Ik ben aan het zoeken, niet naar mogelijkheden om mijn business weer in de FLOW te krijgen, maar ik ben ernstig op zoek naar mijzelf, en mijn doel om de wereld een tikkie mooier te maken

BAM!
Alles valt op zijn plaats nu ik een boek aan het lezen ben dat alles wat ik voel en wil en zo verschrikkelijk nodig heb samenvat. Ik ben namelijk bezig met de tweede helft van mijn leven. En gek genoeg veroorzaakt dat die voor mij vreemde rust. Ik ben op de helft.

Ik sta dus even stil. Ik reflecteer en ben hevig ontroerd dat nu de antwoorden heel mooi en liefdevol door mijn Heer op een presenteerblaadje aan mij aangeboden worden. Ik ga eindelijk wandelen op het pad wat bij mij hoort, waartoe Hij mij geroepen heeft om dat te lopen. Een doel waar ik van weet dat het mij gelukkig gaat maken, intens gelukkig omdat ik nu mijn echte levensdoel, die waar mijn hart van gaat zingen, gestalte ga geven.

People
Mensen, alles draait om mensen. Mensen helpen, om precies te zijn, met de talenten die ik gekregen heb. Het bijzondere is dat alle drie mijn bedrijven deze rode draad in zich hebben: mensen helpen. Ik heb dus wel al die tijd de goede keuzes gemaakt. Ik ben gemaakt voor mensen, ik hou van mensen, heel erg.

Alles heeft dus nu plaats gemaakt. Ik wil geen leven meer van succes, maar een leven van ertoe doen. From succes to significance, om precies te zijn. Dát laat mijn hart zingen, niet ego, niet succes, niet geld, niet aanzien niet weet ik wat meer…

To be of use
En dat is ook niet nieuw voor mij, als klein kind wilde ik dat al, mensen helpen. Ik heb als jong meisje altijd moeten vechten voor een plekje. Op school, thuis, maar ik was het felst bij onrecht of wanneer mijn zusjes belaagd werden op school. Ik ben altijd voor ‘the underdog’. Ik wil altijd troosten, altijd helpen er altijd zijn voor die ander. Mijn hart stroomt over van compassie, en dat is geen geintje! Dat zorgt er ook voor dat datzelfde hart nogal wat te verduren heeft. Ik jank soms hard en lang over de rotzooi in de wereld.
“The best way to not feel hopeless is to get up and do something. Don’t wait for good things to happen to you. If you go out and make some good things happen, you will fill the world with hope, you will fill yourself with hope.”
Barack Obama
Natuurrampen, hongersnoden, genocide, aanslagen, kinderen die kinderen doodschieten op school, oude van dagen die geen kant meer op kunnen, gebroken gezinnen en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Het is soms zo oneerlijk verdeeld. Rijken die steeds rijker worden, de uitzonderingen Godzijdank daargelaten en armen die het steeds moeilijker krijgen.
Energy
Natuurlijk kan ik in mijn eentje al die problemen niet oplossen, maar ik kan wel in het klein beginnen! En dat is nu! Mijn kijk op mijn bedrijven is veranderd. Ik blijf helpen maar vanuit een andere insteek. Ik ga mij compleet in dienst van de ander stellen. Ik geloof dat mijn leven niet van mij alleen is. Ik wil in dienst staan van mijn omgeving en daarbuiten. Ik wil een bonk energie zijn en niet een wandelende ‘klaagmuur’ die loopt te zeuren en met zijn/haar vinger loopt te wijzen naar alles wat beweegt.
we rise by lifting others
“This is the true joy in life, the being used for a purpose recognized by yourself as a mighty one; the being thoroughly worn out before you are thrown on the scrap heap; the being a force of Nature instead of a feverish selfish little clod of ailments and grievances complaining that the world will not devote itself to making you happy.”
George Bernard Shaw
Big smile

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

From Rotterdam, with love
ASTRID