Selecteer een pagina

SORRY

ASTRID DAANS

I play it fair. I say I’m sorry when I hurt somebody, even when it’s done unintentionally.

Pasje op de plaats
Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

Ik heb best wel spijt van bepaalde dingen. En dat wil ik je graag uitleggen.

When I say, ‘I’m sorry,’ it’s because I regret something.
Luis Suarez

Balletje in mijn buik
Ik krijg een heleboel nieuwsbrieven waar ik me voor geregistreerd heb. Ondernemers, bloggers en zakelijke succesvolle grootheden met dito ondernemingen. En ondanks dat veel van wat ze mededelen en aanbieden best wel helpt, is daar steeds dat onbestemde gevoel, gevoed door dat altijd aanwezige stemmetje in mijn hoofd.

Nooit genoeg
Dat stemmetje dat op onbewaakte momenten zegt dat ik vooral niet tevreden mag zijn, dat er veel meer te halen valt. Ik moet veel meer volgers hebben op social media, meer geld op mijn rekening en een onderneming totaal op de automatische piloot zodat ik aan de andere kant van de wereld vakantie kan vieren. Dat ik vooral veel meer moet willen en veel harder moet lopen (lees rennen).

Voel jij je zo ook weleens?

Aha momentje
Dit alles heeft me ernstig aan het denken gezet. Ik ben al jaren heel actief op Social Media en heb heel veel berichten de ether ‘ingeblazen’. Berichtjes waarvan ik hoopte dat ze mensen zouden inspireren, intrigeren en uitdagen. Nu ben ik bang dat mijn berichtjes wellicht bij veel mensen juist het tegenovergestelde hebben bereikt. Dat ik daardoor mensen met een rot gevoel heb opgezadeld over hun leven en de dingen die ze doen. Dat ik mensen het idee heb gegeven dat wat ze op dit moment doen niet goed genoeg zou zijn.

Dit voelt gewoon best wel naar, het ligt als een behoorlijke steen op mijn maag want mijn intentie is altijd die van oprecht gunnen geweest.

Uiteindelijk, en dat weet ik zeker, zal iedereen de perfecte balans voor zijn of haar leven zelf moeten ontdekken en toepassen.

Hete boel
Het moet jou ook opgevallen zijn dat tegenwoordig de laptop business ‘hot’ is. Het lijkt het zakendoen van de toekomst waarmee je de hele wereld over kunt reizen terwijl je al je rekeningen gewoon kunt betalen met het online bedrijf wat je zou moeten runnen. En ja, ook ik heb me hieraan schuldig gemaakt.

Maar weet je?
Zo’n business en dito levensstijl is niet voor iedereen. Jij hebt misschien een fulltime of parttime baan die goed genoeg betaalt om je rekeningen te voldoen. Misschien hoeft al dat gereis niet voor jou. En misschien heb je al helemáál geen zin om een fulltime bedrijf te runnen.

En daar is helemaal niets mis mee

Er wel alles uithalen
Daar bedoel ik niet mee dat je geen ambitieuze doelen zou moeten hebben/stellen om je leven of je omstandigheden te verbeteren of je dromen na te jagen, tenminste wanneer je die hebt. Ik wil alleen duidelijk stellen dat als je blij bent waar je nu staat, je je niet rot meer moet voelen omdat je juist niet die dingen doet die de Social Media goeroes aangeven als de sleutels tot succes.

Geluk in een notendop
En weet je wat? Elke dag gezond en opgewekt wakker worden en blij zijn met je leven, dát is succes. Dat je mensen om je heen hebt waar je van houdt en waar je om geeft. Dat je gewoon hard wil werken om de wereld een tikkie mooier te maken, niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen.
Hoe je dat gaat doen ligt helemaal bij jou en laat niemand je wat anders wijsmaken…
From Rotterdam, with love
ASTRID