Selecteer een pagina
Het verhaal bij ….

Afgelopen week is best heftig geweest. Zo kabbelt je leven rustig voort en dan opeens word je opgeschrikt door de abrupte en soms zelfs wrede en meedogenloze werkelijkheid van de dood.

Nee dit wordt geen eng verhaal maar een ‘tribute to life’. Een kinder’feestje’.

Ondersteboven was ik van het berichtje dat het kleine, dappere piraatje Jay het gevecht had verloren. Een oneerlijk en onbegrijpelijk gevecht. Zo’n klein ventje, slechts vier jaar.

Woorden schieten tekort. Ik als moeder kan niets verzinnen om de pijn te verzachten van de ouders. Ik kan alleen proberen zo dicht mogelijk bij het gevoel te komen van wat zij nu moeten doormaken. Echt het ergste wat je als ouder kan overkomen is het verlies van je geliefde kleintje. Jouw vlees en bloed.

En daar zaten we dan allemaal. Stil in afwachting van wat allemaal komen ging. Afscheid nemen van Jay.

De gordijnen gaan open en we kijken naar een kamer met een bank en een aantal stoelen rondom een tafel. Ze komen binnen en mijn hart breekt en is tegelijkertijd diep ontroerd. Vader, moeder, broer en zus dragen een klein wit kistje helemaal versierd met vlindertjes. Op de achtergrond het liedje van Piet Piraat. Ze zetten het kistje op de tafel, waarna iedereen om het kistje gaat zitten. Familie en naaste vrienden.

Sprekers volgen elkaar op en daarna komen alle kinderen die Jay gekend hebben naar voren en beginnen bellen te blazen voor Jay terwijl er kinderliedjes worden gezongen. Er worden grote ballonnen in de vorm van een hart aan het kistje geknoopt.

De vader die zo sterk en zo intens verdrietig ons allemaal bedankt en emotioneel zegt dat Jay niet dood is maar ergens anders, omdat zijn rol hier beneden is uitgespeeld. En vervolgens een verlanglijstje opleest wat mij heel diep raakt.
‘Laat me niet alleen. Haal het fotootje van Jay niet van je dressoir als ik op visite kom. Vergeef me als ik niet aardig ben. Begrijp me wanneer ik huil. Praat alsjeblieft over Jay.’
Ze staan nu nog steeds in mijn hoofd gegrift.

De moeder die getekend is door verdriet, vraagt om een staande ovatie voor hun dappere piraatje. En we klappen en klappen. En terwijl wij nog applaudisseren, dragen ze Jay naar de brandweerauto die voor hem klaarstaat om hem naar zijn laatste bestemming te brengen. Meeklappend op het ritme is mijn hart opeens een stukje lichter.

Freedom!

Hold on to me..
Don’t let me go..
Who cares what they see?
Who cares what they know?

Your first name is Free..
Last name is Dom ..
Cause you still believe
In where we’re from

Man’s red flower ..
It’s in every living thing..
Mind use your power..
Spirit use your wings

[Chorus:]

Freedom! [x3]
Freedom [x3]

[Verse 2:]

Hold on to me..
Ooh don’t let me go..
The cheetahs need to eat..
Run antelope

Your first name is King..
Last name is Dom..
Cause you still believe
In everyone

When a baby first breathes..
When night sees sunrise..
When the whale hops the sea
When man recognizes

[Chorus:]

Freedom! [x3]
Freedom [x2]

Breathe in

[Verse 3:]

We are from heat..
The Electric one..
Does it shock you to see,
He left us the sun?

The atoms in the air..
Organisms in the sea..
The Sun, and yes, man..
Are made of the same things

Freedom! [x3]
Freedom [x5]

Verlies

Verlies

Verlies is niet iets wat je even verwerkt en vervolgens afsluit alsof je dat ‘pakketje’ kunt oppakken, weggooien en achter je laten. Nee het is jammer genoeg anders, je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je naartoe gaat. En dat heeft me de laatste tijd veel, en misschien wel teveel energie gekost.

Lees meer
Sorry

Sorry

Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

Lees meer
Half Time

Half Time

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

Lees meer
Onfocus

Onfocus

Nog zo’n prachtig onfocusding: Tuinieren. Kijk ik sta dan niet dromerig in de tuin, zoals ik onder de douche sta, maar toch.. Als ik lekker in mijn tuin sta te ‘rommelen’ doe ik de dingen min of meer op de automatische piloot. Dan denk ik eigenlijk niet bewust aan iets maar daarmee komt mijn hoofd (lees brein) wel tot rust. Sterker nog mijn hoofd raakt dan langzaam maar zeker lekker leeg.

Lees meer
Alles is liefde…

Alles is liefde…

Love is friendship that has caught fire. It is quiet understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times. It settles for less than perfection and makes allowances for human weaknesses.

Lees meer
Zien

Zien

Vanochtend was dus zo’n moment en zat ik met waterlanders achter mijn stuur, kon ik natuurlijk geen zakdoekje vinden en terwijl ik moeite doe om mezelf te herpakken, kijk ik naar mijn buurman in de andere auto, die ook voor dat verkeerslicht staat en die gebaart ‘kop op.. het komt goed..’ 

Lees meer
Bestemming

Bestemming

Om vanuit je bestemming te gaan leven zul je wel goed moeten leren luisteren. Luisteren naar jezelf en daarvoor moet je jezelf ook wel kennen. Voor sommige mensen, meestal troonopvolgers is de bestemming al lang van te voren bepaald, maar wij ‘gewone’ mensen krijgen gewoon de tijd om dat te ontdekken. Maar ook luisteren naar een ander is heel belangrijk. Andere mensen kunnen je vaak wijzen op dingen die belangrijk zijn in jouw zoektocht naar jouw specifieke bestemming.

Lees meer
Vragen

Vragen

We weten allemaal dat wanneer je iets doet wat je leuk vind je vaak beter presteert dan wanneer je iets doet wat MOET of wat je als resultaat bedacht hebt.
De meest inspirerende vragen zijn dus die vragen waar je geen antwoord op weet.

Lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kom je weer in balans wanneer het je een tijdje behoorlijk tegenzit of dat je iets naars of verdrietigs meemaakt?

Lees meer
Ont-moeten

Ont-moeten

Ont-moeten: niet meer moeten, niet van jezelf en niet van anderen. Geen ‘opgejaag’ meer, je niet meer gek laten maken door jezelf en nog minder door anderen. Niet meer vechten met jezelf! Dat maakt mij al blij, maar het gaat verder. Het is voor mij ook het ‘loskoppelen’ van oude patronen, gedachten en gewoontes, het is óók loskomen van jouw ideeën over jezelf, maar ook over die van de ander! Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met jezelf en misschien ook wel met die ander. Jee wat een ‘Wickie moment’ wat een verademing!

Lees meer
Kleur

Kleur

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee!

Lees meer
Spierballen

Spierballen

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

Lees meer
Cornwall

Cornwall

Mist over the pastures maar NIET in mijn hoofd. Elke dag van de retraite klaart het meer en meer op in mijn hoofd. Niet dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor, maar ik krijg gewoon lekker veel tijd hier om mijn leven op mijn gemakje, met hulp van boven, in een ander licht te bezien. Ik ga nog meer versimpelen. Niet moeilijk doen en allerlei strategieën verzinnen nee, gewoon lekker simpel mijn dingen doen. Gewoon met plezier de dingen doen waar ÍK blij, nederig en dankbaar door blijf.

Lees meer
Zeilen

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

Lees meer
Compassie

Compassie

Wees er niet zuinig mee…
En hoe geweldig is het dat je niet zuinig hoeft om te gaan met compassie. Ik deel het graag uit, het maakt de wereld, in mijn beleving, absoluut mooier. En stel je dan eens voor wat er met die wereld zou gebeuren als we allemaal een beetje meer naar elkaar zouden omzien?

Lees meer
Veranderen

Veranderen

Verandering is dus helemaal niet angstaanjagend, hooguit een beetje eng. Wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen (met grote of kleine uitdagingen) zul je merken dat het je steeds makkelijker af gaat en dat je meer kan dan je wellicht ooit had kunnen bedenken!

Lees meer
Uitdaging

Uitdaging

Doorgaans wint de angst of het ‘gezonde’ verstand. Er is altijd die stem in ons hoofd, en als die het even laat afweten dan zijn het wel de mensen in je omgeving die constant bezig zijn om jou te ‘beschermen’. De vaak welgemeende adviezen, meestal gebaseerd op angst voor het onbekende, zijn niet van de lucht: ‘Doe maar gewoon dan doe je gek zat’ of ‘wie denk je wel dat je ben’ of nog erger blijf vooral doen wat je altijd doet, want dit kan je echt niet. Iedereen maar dan ook iedereen heeft dit weleens ervaren.

Lees meer
Winter

Winter

Waar sta jij op dit moment in je leven? Ben jij toe aan een winter- lente- zomer of herfstperiode of heb je daar nog nooit bewust bij stil gestaan? Als dat het geval is probeer dan eens iets bewuster te leven door regelmatig een wandeling of een ontspanmomentje in te plannen. Echt een aanrader, en je lijf en je hoofd zullen er wat blij mee zijn.

Lees meer