Selecteer een pagina
Stress is een sluipmoordenaar! Het trekt je heel stiekem weg van een onbezorgd en gelukkig leven.

Stress?? Daar kies je zelf voor!
Je hoeft je niet te verstoppen in een hutje op de hei en te gaan leven als een kluizenaar om stress te ontlopen. Daar kun je namelijk voor kiezen. Als het goed is bepaal je dat zelf. En dat is het geheim van een leven zonder stress: jij bepaalt, jij bent aan zet!

Pompen of verzuipen

In onze ‘haast- en prestatie’ maatschappij is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je wordt geleefd. Je moet aan allerlei verwachtingen van weet ik wie allemaal voldoen. Je status moet je zien te behouden of te verkrijgen. Je moet de trends volgen om erbij te (blijven) horen. Je moet netwerken, een goeroe op social media worden, twitteren, whatsappen, googelen en ‘facebooken’. Je moet, je moet, je moet.

Partner in crime

Als je volgens de regels van dit ‘ren-je-rot’ scenario moet leven, dan wordt stress je vaste partner. Daar kan je in ieder geval zeker op rekenen in deze onzekere tijden.

Stress kost je wat

Wanneer de stress zich ophoopt in je lichaam dan heeft dit gevolgen. Je zit niet alleen minder lekker in je vel, maar je gaat het daadwerkelijk aan je gezondheid merken. Je kunt je slecht ontspannen en kan bijvoorbeeld bang, humeurig of snel geïrriteerd worden. Ook loop je de kans op een verhoogde hartslag, versnelde of onregelmatige ademhaling, gebrek aan energie, diarree, misselijkheid, hoofdpijn en maagklachten.

Langdurige stress onderdrukt zelfs het immuunsysteem. Stress breekt je lichaam dus van binnenuit af en kan je leven behoorlijk verpesten.

Je maakt jezelf  ‘gek’

Ja, stress wordt meestal veroorzaakt door je eigen gedachten, want hoe komt het dat jij helemaal gestrest raakt van een groot project, terwijl een collega er compleet relaxed onder blijft? Waarom voel jij je ‘s avonds gespannen en compleet afgeserveerd, terwijl jouw collega zijn werk laat waar het hoort. Namelijk op het werk. En waar jij last hebt van een hoge mate van stress gaan anderen fluitend verder.

Stress is dus niet iets wat zomaar ontstaat en je overkomt, het gaat erom hoe jij zelf om gaat met alles wat er om je heen gebeurt. Hoe jij tegen bepaalde zaken aankijkt en omgaat met situaties die anders zijn dan je van tevoren had bedacht en had verwacht.

Natuurlijk ben ik ook wel eens gestrest.. wanneer ik bijvoorbeeld mijn autosleutel weer eens niet kan vinden en daardoor te laat dreig te komen op de afspraak met de tandarts. Ik heb het dan over kortstondige stress die ik weer snel laat ontsnappen, waardoor het nooit kan opbouwen tot een mate van spanning die je hele leven kan verpesten.

Druk van de ketel

Daarom is het belangrijk dat je jezelf zo af en toe toestaat om de boel de boel te laten en een pauze om te herademen inlast. Ik laat het leven zo af en toe even van me afglijden. Dan neem ik tijd voor mezelf en sluit ik me bewust af en ga ik een weekje in retraite heerlijk de stilte in. Naast retraites gun ik mezelf ook regelmatig een massage of een saunabezoek.  Daarnaast eet ik gezond, zorg voor een goede nachtrust en zorg iedere dag voor voldoende lichaamsbeweging. Ook doe ik 2x per jaar een reinigingskuur van 9 dagen. Ik reset mijn lijf daarmee en voel me dan fit en energiek. Je moet zo nu en dan echt lief voor jezelf zijn om gezond en gelukkig te kunnen leven!

Wil je weten hoe je in 9 dagen fitter wordt, meer energie krijgt en als bonus ook nog een paar kilo’s verliest? Kijk dan hier voor meer informatie en vul het contactformulier in.

Mindful

Mindful

Mindful je hoort het steeds vaker. Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat mindfulness een plaatsje in je leven MOET hebben, wil je een beetje rust vinden in de gekte van deze wereld en daaraan gekoppeld de ‘gekte’ in je hoofd. De cursussen springen als paddestoelen uit de grond en de jogadocenten komen om in het werk.

Lees meer
Wandelen

Wandelen

Een cadeautje aan jezelf. Even lekker wandelen, je gedachten van je afzetten en genieten van alles om je heen.

Lees meer
Goed voor je lijf

Goed voor je lijf

Als stiltecoach, maar ook voor die tijd heb ik altijd de stelling gehanteerd: ’Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn een ‘setje’. De één kan niet zonder de ander. Is het in je hoofd een chaos, dan voel je je lichamelijk ook niet optimaal en andersom. Je moet dus goed voor beide zorgen.

Lees meer
Lente

Lente

Ik loop iedere ochtend voor ik aan mijn werkdag begin altijd zo’n anderhalf uur in het bos. Altijd heerlijk, maar nu het lente wordt nog gezelliger. Waar het in de winter betrekkelijk rustig is, word ik sinds een paar dagen getrakteerd op heuse fluitconcerten. De vogeltjes fluiten naar de vrouwtjes en bakenen al fluitend ook hun territorium bij elkaar. Het wordt weer langer licht en ik heb ook de eerste lammetjes zien rondhuppelen, ZO LEUK!

Lees meer
Zonnetje

Zonnetje

Heerlijk vandaag! Ik ben dol op dit soort dagen: stralende zon, prachtige blauwe lucht, vogeltjes die fluiten en honden die kwispelend rondrennen. Ik word er gewoon hartstikke vrolijk van en ik loop als vanzelf met een grote glimlach rond. Ik denk dat iedereen wel van de zon houd. Alles ziet er zoveel gezelliger uit en de natuur laat zich dan ook op haar mooist zien, zelfs in de winter! En het maakt dan volgens mij niet uit of je nou in een warm klimaat leeft of je lekkerder voelt in bijvoorbeeld de sneeuw. Iedereen vindt het gewoon gezelliger als er een zonnetje bij schijnt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar de meeste mensen vinden het heerlijk als de zon schijnt.

Lees meer
W.O.W.! Die Eet!

W.O.W.! Die Eet!

Ik kom ze regelmatig tegen, de mensen die zichzelf op een streng regime hebben gezet van gezond eten om vooral te blijven voldoen aan de eisen die ze aan zichzelf gesteld hebben. Eisen die door het hedendaagse ideaalbeeld alleen maar versterkt worden. Een maatje meer is ‘out of the question’, nee je moet slank, fit en gezond zijn. En daarmee halen ze zich nogal wat op de hals.

Lees meer
Energie

Energie

Nee, ik begin geen nutsbedrijf, maar ik wil het wel over energie hebben. Jouw energie om specifieker te zijn. Met energie kan je altijd twee kanten op: iets kost je energie of iets levert energie. En beiden mogen. Tenminste wanneer die twee in balans zijn.

Lees meer
Flexibiliteit

Flexibiliteit

Wanneer ben je eigenlijk flexibel? En wanneer wordt flexibel ‘makkelijk’? Ben je flexibel als je geen nee zegt of juist wanneer je altijd in oplossingen denkt?

Lees meer
And I’m feeling good

And I’m feeling good

Je goed voelen, hoe doe je dat?
Natuurlijk willen we ons allemaal goed voelen en wanneer dat het geval is, willen we dat gevoel vasthouden, want het maakt ons blij. En laten we eerlijk zijn, het leven is kort en als we de keuze krijgen, kiezen we allemaal voor geluk en daar hoort jezelf goed voelen gewoon bij.

Lees meer
Een nieuwe dag

Een nieuwe dag

Deze blog gaat niet over een goed voornemen voor 2016. Ieder jaar nemen we wel een besluit om iets te gaan doen of te laten in het nieuwe jaar. Daar beginnen we dan razend enthousiast en vol goede moed mee om er vervolgens achter te komen dat het goede voornemen ergens in maart van het jaar compleet is gestrand en we dan vaak weer gewoon doorgaan waar we in december van het vorige jaar geëindigd waren.

Lees meer
Optimisme

Optimisme

Ja, ik beken! Ik ben een ras optimist. Al van jongs af aan zie ik naast vervelende dingen altijd ook iets positiefs. Dat wil niet zeggen dat ik niet verdrietig kan zijn of eens een slechte dag heb, nee die heb ik als iedereen wel eens. Ik blijf er alleen niet te lang in ‘hangen’. Ik zie die gebeurtenissen als iets wat ook weer over gaat.

Lees meer
3 minuutjes ademen

3 minuutjes ademen

Denk nu niet dat ik het even kwijt ben. Je zult zeggen “3 minuutjes?? Ik adem constant en altijd en wanneer dat proces stagneert of erger nog stopt, dan kom ik behoorlijk in de problemen en ga ik gewoon dood!” Hélémáál waar! Maar ik bedoel 3 minuutjes GOED ademen. Laten we daar eens mee beginnen.

Lees meer
Meisjes van 50+

Meisjes van 50+

The start off

En dan begint het. De overgang, wat een toestand. Alles verandert. ALLES !

Stemmingswisselingen, belabberde nachtrust (5x plassen per nacht), stramme spieren, extreem transpireren en opvliegers, die verschrikkelijke ‘hittegolven’ die je onverwacht en altijd ongelegen overvallen.

Lees meer
Sonya Skincare Collection

Sonya Skincare Collection

Ik, als echte vrouw, ben heel zuinig op mijn huid, speciaal die van mijn gezicht. Ik word een jaartje ouder en ik heb gemerkt dat mijn huid wat meer verzorging nodig heeft. En ja, ik heb een verzorgingslijn gevonden die mijn huid perfect verzorgt. Ik word er iedere morgen en avond gewoon blij van.

Lees meer
IK… mag dat eigenlijk wel van mij??

IK… mag dat eigenlijk wel van mij??

‘IK’ momenten…. gezond of egoïstisch?
De basis ligt bij jou…of jij een goed gevoel over jezelf hebt. Wanneer ben je goed genoeg? Doorgaans worstelen we niet met anderen over die vraag maar gek genoeg voeren we dat gevecht vaak met onszelf.

Lees meer
Lief?

Lief?

Ben jij regelmatig lief voor jezelf? Als je lief bent voor jezelf dan voel je je gelukkig, zelfverzekerd en krachtig. Je bent dan ook in staat lief te zijn voor anderen….Wil je weten hoe?

Lees meer

Hoi,

Vind je het leuk mijn nieuwe blogs in je mail te ontvangen? Vul dan hier onder je emailades in.

Groetjes,

Astrid

Je aanmelding is gelukt!