Selecteer een pagina
Focussen betekent eigenlijk ‘scherp stellen’ en heeft alles te maken met je aandacht op iets richten. Dat wil zeggen dat je je aandacht ergens op concentreert. De kunst daarbij is om je niet te laten afleiden.
Eagle eye

Hoe houd je je focus scherp? Als eerste zul je duidelijk moeten hebben wat je doel is waar je je op wilt focussen. Door dat doel duidelijk te omschrijven en er een tijd aan te koppelen, ben je halverwege. Alleen opschrijven is nog niet genoeg. Je zult het ook moeten visualiseren. Je gaat dan beide hersenhelften aan het werk zetten en jouw onderbewuste activeren.

Brian

Volgens Brian Mayne, spreker, schrijver en ontwikkelaar van ‘Goal Mapping’ heeft de geschiedenis ons laten zien, dat de meest succesvolle vrouwen en mannen diegenen waren die hun natuurlijke aanleg om doelen te stellen en te bereiken, hebben ontwikkeld tot een krachtige vaardigheid tot succes. Zijn ‘Goal Mapping’ is een unieke benadering die beide hersenhelften, dus het gehele brein, gebruikt om doelen te stellen en mensen krachtig bij te staan in het realiseren van hun wensen.

Not!

Om je doelen te bereiken, zul je hard moeten werken. Wat niet betekent dat je alleen hard moet werken, werken, werken, offers moet brengen, je isoleren en gaandeweg alles en iedereen om je heen verliezen omdat je je leven aan het verknallen bent en lijdt aan een ernstige vorm van ‘tunnelvisie’. Nee, dat soort focus bedoel ik niet.

Het hele brein

Natuurlijk komt succes niet aanwaaien, je zult er simpelweg hard voor moeten werken en jouw doel(en) heel doelbewust en realistisch definiëren en visualiseren. Zowel geschreven als getekend zodat je beide hersenhelften activeert.

Onderbewust werk in uitvoering

Zodra je je doel hebt gevisualiseerd, ga je bewust stappen ondernemen om jouw doel te bereiken. Omdat je jouw doelen dagelijks leest en bekijkt, zet je ook jouw onderbewuste flink aan het werk. Je zult dan bemerken dat je in een flow komt, het zogeheten momentum, dat ervoor zorgt dat alles wat je onderneemt, vloeiend gaat meewerken aan het behalen van jouw succes. Dat wil niet zeggen dat je dan op je lauweren kan gaan rusten, maar het zal, juist omdat je je laat meevoeren met die stroom, het niet meer echt voelen als werken. De energie die je ervan krijgt, is enorm, omdat het niet meer aanvoelt als hard werken. Door je focus op je doelen te houden, dat wil zeggen door je doelen dagelijks te blijven lezen en zien, houd je je gehele brein lekker bezig en blijf je vooruitgang boeken richting jouw doel.

Een Joekel van een sneeuwbal

Wanneer je momentum hebt, dan worden niet alleen je vorderingen zichtbaar, maar zul je ook merken dat het steeds minder inspannend wordt en minder energie kost. Een sneeuwbal een berg oprollen, kost heel veel moeite en energie, omdat hij steeds groter en groter wordt. Pas wanneer je hem, eindelijk boven aangekomen, vanaf de top naar beneden laat rollen, kost het je geen moeite meer en wanneer jij hijgend beneden bent aangekomen, niet vanwege de inspanning van het duwen, maar omdat je je bal wel moet bijhouden (persoonlijke ontwikkeling), zal het resultaat een enorme bal zijn die op je wacht aan de voet van de berg.

Your destiny is to fulfill those things upon which you focus most intently. So choose to keep your focus on that which is truly magnificent, beautiful, uplifting and joyful. Your life is always moving toward something.
Ralph Marston
Jij groeit gezellig mee

Wanneer jouw doel aan het groeien is, dan is het heel belangrijk dat jij meegroeit. Het is niet de bedoeling dat jij jouw sneeuwbal een zet geeft en vervolgens op de top gaat zitten om te kijken waar hij stil komt te liggen. Nee, wanneer jouw sneeuwbal groeit, moet jij meegroeien en je persoonlijk verder ontwikkelen.  Want dan alleen houd je de touwtjes stevig in handen, omdat jij steeds meer de persoon wordt die nodig is om jouw doel tot een succes te maken.

Heb jij ook een droom en vind je dat het nu wel eens tijd wordt daar iets aan te gaan doen, klik dan eens op deze link en vul het contactformulier in.

Verlies

Verlies

Verlies is niet iets wat je even verwerkt en vervolgens afsluit alsof je dat ‘pakketje’ kunt oppakken, weggooien en achter je laten. Nee het is jammer genoeg anders, je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je naartoe gaat. En dat heeft me de laatste tijd veel, en misschien wel teveel energie gekost.

Lees meer
Sorry

Sorry

Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

Lees meer
Half Time

Half Time

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

Lees meer
Onfocus

Onfocus

Nog zo’n prachtig onfocusding: Tuinieren. Kijk ik sta dan niet dromerig in de tuin, zoals ik onder de douche sta, maar toch.. Als ik lekker in mijn tuin sta te ‘rommelen’ doe ik de dingen min of meer op de automatische piloot. Dan denk ik eigenlijk niet bewust aan iets maar daarmee komt mijn hoofd (lees brein) wel tot rust. Sterker nog mijn hoofd raakt dan langzaam maar zeker lekker leeg.

Lees meer
Alles is liefde…

Alles is liefde…

Love is friendship that has caught fire. It is quiet understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times. It settles for less than perfection and makes allowances for human weaknesses.

Lees meer
Zien

Zien

Vanochtend was dus zo’n moment en zat ik met waterlanders achter mijn stuur, kon ik natuurlijk geen zakdoekje vinden en terwijl ik moeite doe om mezelf te herpakken, kijk ik naar mijn buurman in de andere auto, die ook voor dat verkeerslicht staat en die gebaart ‘kop op.. het komt goed..’ 

Lees meer
Bestemming

Bestemming

Om vanuit je bestemming te gaan leven zul je wel goed moeten leren luisteren. Luisteren naar jezelf en daarvoor moet je jezelf ook wel kennen. Voor sommige mensen, meestal troonopvolgers is de bestemming al lang van te voren bepaald, maar wij ‘gewone’ mensen krijgen gewoon de tijd om dat te ontdekken. Maar ook luisteren naar een ander is heel belangrijk. Andere mensen kunnen je vaak wijzen op dingen die belangrijk zijn in jouw zoektocht naar jouw specifieke bestemming.

Lees meer
Vragen

Vragen

We weten allemaal dat wanneer je iets doet wat je leuk vind je vaak beter presteert dan wanneer je iets doet wat MOET of wat je als resultaat bedacht hebt.
De meest inspirerende vragen zijn dus die vragen waar je geen antwoord op weet.

Lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kom je weer in balans wanneer het je een tijdje behoorlijk tegenzit of dat je iets naars of verdrietigs meemaakt?

Lees meer
Ont-moeten

Ont-moeten

Ont-moeten: niet meer moeten, niet van jezelf en niet van anderen. Geen ‘opgejaag’ meer, je niet meer gek laten maken door jezelf en nog minder door anderen. Niet meer vechten met jezelf! Dat maakt mij al blij, maar het gaat verder. Het is voor mij ook het ‘loskoppelen’ van oude patronen, gedachten en gewoontes, het is óók loskomen van jouw ideeën over jezelf, maar ook over die van de ander! Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met jezelf en misschien ook wel met die ander. Jee wat een ‘Wickie moment’ wat een verademing!

Lees meer
Kleur

Kleur

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee!

Lees meer
Spierballen

Spierballen

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

Lees meer
Cornwall

Cornwall

Mist over the pastures maar NIET in mijn hoofd. Elke dag van de retraite klaart het meer en meer op in mijn hoofd. Niet dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor, maar ik krijg gewoon lekker veel tijd hier om mijn leven op mijn gemakje, met hulp van boven, in een ander licht te bezien. Ik ga nog meer versimpelen. Niet moeilijk doen en allerlei strategieën verzinnen nee, gewoon lekker simpel mijn dingen doen. Gewoon met plezier de dingen doen waar ÍK blij, nederig en dankbaar door blijf.

Lees meer
Zeilen

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

Lees meer
Compassie

Compassie

Wees er niet zuinig mee…
En hoe geweldig is het dat je niet zuinig hoeft om te gaan met compassie. Ik deel het graag uit, het maakt de wereld, in mijn beleving, absoluut mooier. En stel je dan eens voor wat er met die wereld zou gebeuren als we allemaal een beetje meer naar elkaar zouden omzien?

Lees meer
Veranderen

Veranderen

Verandering is dus helemaal niet angstaanjagend, hooguit een beetje eng. Wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen (met grote of kleine uitdagingen) zul je merken dat het je steeds makkelijker af gaat en dat je meer kan dan je wellicht ooit had kunnen bedenken!

Lees meer
Uitdaging

Uitdaging

Doorgaans wint de angst of het ‘gezonde’ verstand. Er is altijd die stem in ons hoofd, en als die het even laat afweten dan zijn het wel de mensen in je omgeving die constant bezig zijn om jou te ‘beschermen’. De vaak welgemeende adviezen, meestal gebaseerd op angst voor het onbekende, zijn niet van de lucht: ‘Doe maar gewoon dan doe je gek zat’ of ‘wie denk je wel dat je ben’ of nog erger blijf vooral doen wat je altijd doet, want dit kan je echt niet. Iedereen maar dan ook iedereen heeft dit weleens ervaren.

Lees meer
Winter

Winter

Waar sta jij op dit moment in je leven? Ben jij toe aan een winter- lente- zomer of herfstperiode of heb je daar nog nooit bewust bij stil gestaan? Als dat het geval is probeer dan eens iets bewuster te leven door regelmatig een wandeling of een ontspanmomentje in te plannen. Echt een aanrader, en je lijf en je hoofd zullen er wat blij mee zijn.

Lees meer