Selecteer een pagina
Leven vanuit je essentie
Home base

Binnen in mij verborgen ligt mijn basis. Daar liggen mijn wortels. Daar zit mijn kern. Je krijgt er het zuiverst zicht op als je teruggaat naar je kindertijd. Daar was jouw karakter, jouw natuur, in de meest zuivere vorm te zien. En dat ziet er voor iedereen anders uit. Het wordt gevormd door meerdere aspecten. Denk bijvoorbeeld aan je opvoeding, opleiding, cultuur, geloof enz.

Als een huis

Je kunt het voorstellen als een boom. Een boom die stevig geworteld staat in de grond. Die boom maakt deel uit van een systeem, zoals omgevings- en erfelijkheidsfactoren. Die boom krijgt niet vanzelf nieuwe takken en bladeren. Via de wortels haalt de boom alle benodigde voedingsstoffen die nodig zijn om te groeien en te bloeien. En zo vormen ook jouw wortels de basis voor jouw ‘groei en bloei’. En dan heb ik het over jouw normen en waarden, jouw behoeften, jouw grenzen en niet te vergeten, jouw zelfkennis.

Good soil

Wanneer je de grond goed verzorgt en in verbinding blijft met jouw wortels, jouw ‘roots’, kunnen die wortels zich optimaal vastzetten en vertakken. Je geeft jouw boom dan de optimale factoren om te kunnen uitgroeien tot een prachtig en krachtig exemplaar. Het resultaat daarvan is dat jij meer zelfvertrouwen uitstraalt, veerkrachtiger en meer in balans in het leven staat, positieve energie uitstraalt en beter in staat bent om de goede keuzes te maken ten aanzien van bijvoorbeeld je geluk en je gezondheid.

Guts

Om dus dicht bij jezelf te blijven, heb je wel wat kwaliteiten nodig om het hoofd te kunnen bieden aan wat anderen daar van vinden. Een gezonde dosis lef en zelfvertrouwen zijn dan geen overbodige luxe. Het is nu eenmaal zo dat hoe dichter je bij jezelf blijft, des te gelukkiger je je voelt. Je wordt er echt niet blij van als je je laat verleiden tot uitspraken of gedrag dat niet bij je past. Je wordt er onrustig van en loopt dan constant met zo’n bal in je buik. Nee, daar word je dan ECHT niet gelukkig van!

Stil standing

Ik ben er echt achter gekomen dat het niet altijd even gemakkelijk is om je eigen weg te bewandelen en zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven en niet iemand anders te worden. Je hebt ook vast wel eens zo’n grote boom gezien die heen en weer werd gezwiept door een zware storm! Die boom heeft het dan echt zwaar te verduren, maar hij houdt stand. Dat komt doordat hij een sterk wortelstelsel heeft dat diep in de grond verankerd zit. Zo ook in het leven. Het leven zit nou eenmaal zo in elkaar dat iedereen wel iets verwacht van mij en dat ook niet iedereen altijd even blij met mij is.

Shine bright like a diamond

En toch weegt dat niet op tegen de energieboost die ik krijg, juist door vast te houden aan mijn wortels. Dat geeft mij gemoedsrust, zingeving en voldoening. Want hoe beter ik geworteld ben, hoe steviger ik sta en kan stralen! Want mijn innerlijke ik, is tenslotte de persoon die ik in dit leven werkelijk ben.

Like any good tree that one would hope to grow, we must set our roots deep into the ground so that what is real will prosper in the Light of Love.
Billy Corgan
Knowing who you are

Ik geloof dan ook dat je gelukkiger, effectiever en productiever bent, als je echt weet wie je bent. Omdat je van daaruit het leven kunt leven wat het beste bij je past. En DAT noem ik nou leven vanuit je essentie. Wanneer alles wat je doet en zegt en de manier waarop je leeft, aansluit bij jouw levensfilosofie, wensen en verlangens. Hierdoor heb je gewoon minder stress, kan je zeggen wat je voelt en ga je om met mensen die bij jou, en bij wat je te bieden hebt, passen. En dat is op elk vlak, zowel zakelijk als privé.

Persoonlijk groeien

Om dicht bij je roots, bij wie je diep binnen in je bent, te komen of te blijven, zul je wel actief bezig moeten zijn met persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke groei is onlosmakelijk verbonden met dicht bij jezelf zijn en/of blijven. Neem iedere dag een momentje om bezig te zijn met jouw eigen ontwikkeling. Lees je bijbel of een boek, bekijk filmpjes op Social Media, volg een training of een cursus en omring jezelf met positieve mensen in een omgeving waar je daadwerkelijk kunt groeien.

Terug naar de kern

Bij mij heeft teruggaan naar mijn kern een extra dimensie gekregen door mijn coachopleiding. Ik heb mij gespecialiseerd tot stiltecoach en ben er achter gekomen dat daar waar de stilte is, het altijd goed is. Als ik daar ben, kom ik compleet tot rust, heb ik hele gesprekken met mijn Heer en kan ik mij heerlijk laven in even helemaal niets. Daar raakt mijn wezen de hemel en de hemel mij. In die heerlijke rust kan ik alles overzien, maak ik me nergens druk (meer) over, omdat ik dan de simpelheid van mijn bestaan en het leven, in zijn puurste vorm, ervaar.

Wil jij dit ook ervaren? Klik dan hier.

Close to me

Voor mij betekent leven vanuit je essentie dat je weet wie je bent, wat voor jou belangrijk is en dat je in staat bent te leven volgens de regels die bij je passen. Dat betekent dat je soms kiest om bepaalde dingen niet te doen en andere dingen weer wel. En dan maakt het je helemaal niet meer uit of anderen dat nu gek vinden of dat het niet klopt met wat de maatschappij van je verwacht.

Verlies

Verlies

Verlies is niet iets wat je even verwerkt en vervolgens afsluit alsof je dat ‘pakketje’ kunt oppakken, weggooien en achter je laten. Nee het is jammer genoeg anders, je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je naartoe gaat. En dat heeft me de laatste tijd veel, en misschien wel teveel energie gekost.

lees meer
Sorry

Sorry

Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

lees meer
Half Time

Half Time

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

lees meer
Onfocus

Onfocus

Nog zo’n prachtig onfocusding: Tuinieren. Kijk ik sta dan niet dromerig in de tuin, zoals ik onder de douche sta, maar toch.. Als ik lekker in mijn tuin sta te ‘rommelen’ doe ik de dingen min of meer op de automatische piloot. Dan denk ik eigenlijk niet bewust aan iets maar daarmee komt mijn hoofd (lees brein) wel tot rust. Sterker nog mijn hoofd raakt dan langzaam maar zeker lekker leeg.

lees meer
Alles is liefde…

Alles is liefde…

Love is friendship that has caught fire. It is quiet understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times. It settles for less than perfection and makes allowances for human weaknesses.

lees meer
Zien

Zien

Vanochtend was dus zo’n moment en zat ik met waterlanders achter mijn stuur, kon ik natuurlijk geen zakdoekje vinden en terwijl ik moeite doe om mezelf te herpakken, kijk ik naar mijn buurman in de andere auto, die ook voor dat verkeerslicht staat en die gebaart ‘kop op.. het komt goed..’ 

lees meer
Bestemming

Bestemming

Om vanuit je bestemming te gaan leven zul je wel goed moeten leren luisteren. Luisteren naar jezelf en daarvoor moet je jezelf ook wel kennen. Voor sommige mensen, meestal troonopvolgers is de bestemming al lang van te voren bepaald, maar wij ‘gewone’ mensen krijgen gewoon de tijd om dat te ontdekken. Maar ook luisteren naar een ander is heel belangrijk. Andere mensen kunnen je vaak wijzen op dingen die belangrijk zijn in jouw zoektocht naar jouw specifieke bestemming.

lees meer
Vragen

Vragen

We weten allemaal dat wanneer je iets doet wat je leuk vind je vaak beter presteert dan wanneer je iets doet wat MOET of wat je als resultaat bedacht hebt.
De meest inspirerende vragen zijn dus die vragen waar je geen antwoord op weet.

lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kom je weer in balans wanneer het je een tijdje behoorlijk tegenzit of dat je iets naars of verdrietigs meemaakt?

lees meer
Ont-moeten

Ont-moeten

Ont-moeten: niet meer moeten, niet van jezelf en niet van anderen. Geen ‘opgejaag’ meer, je niet meer gek laten maken door jezelf en nog minder door anderen. Niet meer vechten met jezelf! Dat maakt mij al blij, maar het gaat verder. Het is voor mij ook het ‘loskoppelen’ van oude patronen, gedachten en gewoontes, het is óók loskomen van jouw ideeën over jezelf, maar ook over die van de ander! Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met jezelf en misschien ook wel met die ander. Jee wat een ‘Wickie moment’ wat een verademing!

lees meer
Kleur

Kleur

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee!

lees meer
Spierballen

Spierballen

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

lees meer
Cornwall

Cornwall

Mist over the pastures maar NIET in mijn hoofd. Elke dag van de retraite klaart het meer en meer op in mijn hoofd. Niet dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor, maar ik krijg gewoon lekker veel tijd hier om mijn leven op mijn gemakje, met hulp van boven, in een ander licht te bezien. Ik ga nog meer versimpelen. Niet moeilijk doen en allerlei strategieën verzinnen nee, gewoon lekker simpel mijn dingen doen. Gewoon met plezier de dingen doen waar ÍK blij, nederig en dankbaar door blijf.

lees meer
Zeilen

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

lees meer
Compassie

Compassie

Wees er niet zuinig mee…
En hoe geweldig is het dat je niet zuinig hoeft om te gaan met compassie. Ik deel het graag uit, het maakt de wereld, in mijn beleving, absoluut mooier. En stel je dan eens voor wat er met die wereld zou gebeuren als we allemaal een beetje meer naar elkaar zouden omzien?

lees meer
Veranderen

Veranderen

Verandering is dus helemaal niet angstaanjagend, hooguit een beetje eng. Wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen (met grote of kleine uitdagingen) zul je merken dat het je steeds makkelijker af gaat en dat je meer kan dan je wellicht ooit had kunnen bedenken!

lees meer
Uitdaging

Uitdaging

Doorgaans wint de angst of het ‘gezonde’ verstand. Er is altijd die stem in ons hoofd, en als die het even laat afweten dan zijn het wel de mensen in je omgeving die constant bezig zijn om jou te ‘beschermen’. De vaak welgemeende adviezen, meestal gebaseerd op angst voor het onbekende, zijn niet van de lucht: ‘Doe maar gewoon dan doe je gek zat’ of ‘wie denk je wel dat je ben’ of nog erger blijf vooral doen wat je altijd doet, want dit kan je echt niet. Iedereen maar dan ook iedereen heeft dit weleens ervaren.

lees meer
Winter

Winter

Waar sta jij op dit moment in je leven? Ben jij toe aan een winter- lente- zomer of herfstperiode of heb je daar nog nooit bewust bij stil gestaan? Als dat het geval is probeer dan eens iets bewuster te leven door regelmatig een wandeling of een ontspanmomentje in te plannen. Echt een aanrader, en je lijf en je hoofd zullen er wat blij mee zijn.

lees meer