Selecteer een pagina
De blauwe druifjes staan alweer in mijn kantoor en mijn leilinde gaat voor de bijl.. lees snoeischaar!
Voor dag en dauw

Ik loop iedere ochtend voor ik aan mijn werkdag begin altijd zo’n anderhalf uur in het bos. Altijd heerlijk, maar nu het lente wordt nog gezelliger. Waar het in de winter betrekkelijk rustig is, word ik sinds een paar dagen getrakteerd op heuse fluitconcerten. De vogeltjes fluiten naar de vrouwtjes en bakenen al fluitend ook hun territorium bij elkaar. Het wordt weer langer licht en ik heb ook de eerste lammetjes zien rondhuppelen, ZO LEUK!

Fris en groen

De natuur staat klaar om te ‘ontploffen’. De bodembedekkers ontwaken en willen al hun pracht en praal laten zien. Ze hebben namelijk niet veel tijd, want voor ze het weten hebben alle bomen alweer een vol bladerdak. Het is dus vechten om ieder zonnestraaltje. Het begint ook weer heerlijk te ruiken en overal wordt het zo lekker knisperig groen! Het zachte weer komt eraan en voor ik het weet kan ik weer zonder jas de deur uit. Lekker luchtig in mijn shirt zonder die zware winterjas.

Too cute

Ik kijk er echt naar uit. Overal jonge diertjes, huppelende kalfjes en dartelende vlindertjes. De merels die weer overijverig hun nest beschermen en als kamikazepiloten over indringers heen scheren. En die schattige donsballetjes van eendenkuikentjes bij mij achter in de sloot. Ik ben dol op dit seizoen! Heb jij er ook zo’n zin in? Dan heb ik een paar tips om er een heerlijke lente van te maken.

Spring is nature’s way of saying, ‘Let’s party!’
Robin Williams
Lekker genieten van de buitenlucht

Sta een uurtje eerder op en maak voor je gaat werken, en dan dus weer uren binnen zit, een heerlijke wandeling of ren een paar kilometer. Geniet van dat vroege moment en geniet van dat extra uurtje daglicht wat je jezelf dan gunt. Want als je ergens in de winterperiode een tekort aan hebt gehad dan is het wel daglicht.

De witte tornado

Ruim eens lekker op! Ik weet niet of het te maken heeft met mijn leeftijd, maar ik krijg echt een opruimtic in het voorjaar (ik heb er gelukkig maar heel eventjes last van..). Ik maak ruimte in mijn kledingkast voor de zomer en breng al het winterspul wat ik niet meer draag of 6 maanden niet gedragen heb, naar de Leger des Heils container. Daarna neem ik ook de kasten van mijn zonen, onder veel commentaar!, rigoureus onder handen. Gooi alle ramen en deuren open en verdrijf zo de muffigheid, want die gasten houden altijd alles potdicht. Zo!! Lekker opgeruimd en luchtig.

Get rid of the roll

Het is niet zo heel gek dat je in de winter een winterspekrolletje opbouwt. Kerst, Sinterklaas zijn natuurlijk de nationale vreetdagen, maar vlak de rest ook niet uit. Omdat het koud en ongezellig is, grijpen we sneller naar iets lekkers en omdat het hartstikke guur, nat en koud is, gaan we opeens ook niet meer naar buiten of naar de gym en bewegen we daarom minimaal. Vlek op vlek dus!

Schoon, van buiten EN van binnen

Ik heb daar iets op gevonden. Ik begin deze week met een detox van negen dagen. Ik bereid mijn lijf voor op de zomer en, je begrijpt het al, mijn bikini. Hoe lekker is het om heerlijk schoon, OOK VAN BINNEN, aan de lente te beginnen. Ik verlies die paar winterkilootjes en barst na die detox van de energie.  Dit is dan ook direct het moment dat ik overschakel van de stamppotjes naar een lichter voedingspatroon. Meer groente, meer fruit en van die lekkere salades. Want daar heb ik in de winter vaak helemaal geen zin in.

Een goed begin is het halve werk

Begin daarom, net als ik, dus lekker gezond, fit en energiek aan de lente. Ik vind het namelijk heerlijk om mij de komende maanden goed in mijn vel te voelen, zodat ik optimaal kan genieten van de lente. En wil je meer informatie over die 9-daagse detox dan stuur je me maar gewoon een berichtje.

 

Ik wens jullie een schone, opgeruimde, energieke maar vooral een fijne lente!

Verlies

Verlies

Verlies is niet iets wat je even verwerkt en vervolgens afsluit alsof je dat ‘pakketje’ kunt oppakken, weggooien en achter je laten. Nee het is jammer genoeg anders, je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je naartoe gaat. En dat heeft me de laatste tijd veel, en misschien wel teveel energie gekost.

Lees meer
Sorry

Sorry

Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

Lees meer
Half Time

Half Time

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

Lees meer
Onfocus

Onfocus

Nog zo’n prachtig onfocusding: Tuinieren. Kijk ik sta dan niet dromerig in de tuin, zoals ik onder de douche sta, maar toch.. Als ik lekker in mijn tuin sta te ‘rommelen’ doe ik de dingen min of meer op de automatische piloot. Dan denk ik eigenlijk niet bewust aan iets maar daarmee komt mijn hoofd (lees brein) wel tot rust. Sterker nog mijn hoofd raakt dan langzaam maar zeker lekker leeg.

Lees meer
Alles is liefde…

Alles is liefde…

Love is friendship that has caught fire. It is quiet understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times. It settles for less than perfection and makes allowances for human weaknesses.

Lees meer
Zien

Zien

Vanochtend was dus zo’n moment en zat ik met waterlanders achter mijn stuur, kon ik natuurlijk geen zakdoekje vinden en terwijl ik moeite doe om mezelf te herpakken, kijk ik naar mijn buurman in de andere auto, die ook voor dat verkeerslicht staat en die gebaart ‘kop op.. het komt goed..’ 

Lees meer
Bestemming

Bestemming

Om vanuit je bestemming te gaan leven zul je wel goed moeten leren luisteren. Luisteren naar jezelf en daarvoor moet je jezelf ook wel kennen. Voor sommige mensen, meestal troonopvolgers is de bestemming al lang van te voren bepaald, maar wij ‘gewone’ mensen krijgen gewoon de tijd om dat te ontdekken. Maar ook luisteren naar een ander is heel belangrijk. Andere mensen kunnen je vaak wijzen op dingen die belangrijk zijn in jouw zoektocht naar jouw specifieke bestemming.

Lees meer
Vragen

Vragen

We weten allemaal dat wanneer je iets doet wat je leuk vind je vaak beter presteert dan wanneer je iets doet wat MOET of wat je als resultaat bedacht hebt.
De meest inspirerende vragen zijn dus die vragen waar je geen antwoord op weet.

Lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kom je weer in balans wanneer het je een tijdje behoorlijk tegenzit of dat je iets naars of verdrietigs meemaakt?

Lees meer
Ont-moeten

Ont-moeten

Ont-moeten: niet meer moeten, niet van jezelf en niet van anderen. Geen ‘opgejaag’ meer, je niet meer gek laten maken door jezelf en nog minder door anderen. Niet meer vechten met jezelf! Dat maakt mij al blij, maar het gaat verder. Het is voor mij ook het ‘loskoppelen’ van oude patronen, gedachten en gewoontes, het is óók loskomen van jouw ideeën over jezelf, maar ook over die van de ander! Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met jezelf en misschien ook wel met die ander. Jee wat een ‘Wickie moment’ wat een verademing!

Lees meer
Kleur

Kleur

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee!

Lees meer
Spierballen

Spierballen

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

Lees meer
Cornwall

Cornwall

Mist over the pastures maar NIET in mijn hoofd. Elke dag van de retraite klaart het meer en meer op in mijn hoofd. Niet dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor, maar ik krijg gewoon lekker veel tijd hier om mijn leven op mijn gemakje, met hulp van boven, in een ander licht te bezien. Ik ga nog meer versimpelen. Niet moeilijk doen en allerlei strategieën verzinnen nee, gewoon lekker simpel mijn dingen doen. Gewoon met plezier de dingen doen waar ÍK blij, nederig en dankbaar door blijf.

Lees meer
Zeilen

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

Lees meer
Compassie

Compassie

Wees er niet zuinig mee…
En hoe geweldig is het dat je niet zuinig hoeft om te gaan met compassie. Ik deel het graag uit, het maakt de wereld, in mijn beleving, absoluut mooier. En stel je dan eens voor wat er met die wereld zou gebeuren als we allemaal een beetje meer naar elkaar zouden omzien?

Lees meer
Veranderen

Veranderen

Verandering is dus helemaal niet angstaanjagend, hooguit een beetje eng. Wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen (met grote of kleine uitdagingen) zul je merken dat het je steeds makkelijker af gaat en dat je meer kan dan je wellicht ooit had kunnen bedenken!

Lees meer
Uitdaging

Uitdaging

Doorgaans wint de angst of het ‘gezonde’ verstand. Er is altijd die stem in ons hoofd, en als die het even laat afweten dan zijn het wel de mensen in je omgeving die constant bezig zijn om jou te ‘beschermen’. De vaak welgemeende adviezen, meestal gebaseerd op angst voor het onbekende, zijn niet van de lucht: ‘Doe maar gewoon dan doe je gek zat’ of ‘wie denk je wel dat je ben’ of nog erger blijf vooral doen wat je altijd doet, want dit kan je echt niet. Iedereen maar dan ook iedereen heeft dit weleens ervaren.

Lees meer
Winter

Winter

Waar sta jij op dit moment in je leven? Ben jij toe aan een winter- lente- zomer of herfstperiode of heb je daar nog nooit bewust bij stil gestaan? Als dat het geval is probeer dan eens iets bewuster te leven door regelmatig een wandeling of een ontspanmomentje in te plannen. Echt een aanrader, en je lijf en je hoofd zullen er wat blij mee zijn.

Lees meer