Selecteer een pagina

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

Briesje

Ik had dat briesje nodig! Soms loop je, zonder dat je het direct beseft, een beetje vast. Niet zozeer dat ik niet meer weet wat te doen maar meer zoiets van: ‘ben ik nog wel goed bezig?’ De dood van mijn dierbare vriend heeft opeens een heleboel in een ander perspectief gezet. Heeft mij ineens weer bewust doen inzien dat je niet altijd ALLE tijd krijgt. Dat het zomaar ineens over kan zijn..

Eeuwige liefde

Hoe oneerlijk kan het zijn en hoe verschrikkelijk achterlijk kan het lopen? Je rijdt rustig op je fiets en wordt uit het niets geraakt door een openslaande portier. En je lied is uitgespeeld. De stekker van de geluidsinstallatie wordt abrupt uit het stopcontact getrokken. Hoe bedoel je op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats? Als je toch maar één minuutje later op de fiets was gestapt. Als je nog een extra kopje koffie had gedronken na je diner. Als die jongen beter had opgelet dan, dan had de uitkomst er zo heel anders uitgezien! Maar, zoals mijn oma zaliger altijd zei: ’As is verbrande turf..’

Zuid-Afrika

Ik heb afgesproken om een vriendin van mij te helpen als model. Zij doet een opleiding tot schoonheidsspecialiste en had een model nodig voor verschillende soorten massages. Nu blijken er meer ‘proefkonijnen’ te zijn en zit ik dus op mijn beurt te wachten op een bank.

My story

My story..

December 2001 – Maar wie is er dan voor mij?

Verlies

Verlies

Verlies is niet iets wat je even verwerkt en vervolgens afsluit alsof je dat ‘pakketje’ kunt oppakken, weggooien en achter je laten. Nee het is jammer genoeg anders, je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je naartoe gaat. En dat heeft me de laatste tijd veel, en misschien wel teveel energie gekost.

lees meer
Sorry

Sorry

Ik ben momenteel een boek aan het lezen en dat komt tot de kern van mijn huidige gemoedstoestand. Dat boek verwoordt wat ik al een jaar in mijn hart heb. Het boek verklaart waarom ik al een poosje stil sta en ‘rust’ (een rust waar ik als ‘workoholic’je best mee worstelde, maar die, compleet helder voor mij nu, absoluut noodzakelijk is geweest).

lees meer
Half Time

Half Time

Ik wil niet als een scheet van de wereld worden geblazen, ik wil dat er op mijn grafsteen komt te staan dat ik op mijn eigen bescheiden manier het verschil heb gemaakt en dat wanneer mensen aan mij denken er een brede glimlach op hun gezicht zal verschijnen. En daar wil ik hard voor werken! En laten we eerlijk zijn: ’van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’.

lees meer
Onfocus

Onfocus

Nog zo’n prachtig onfocusding: Tuinieren. Kijk ik sta dan niet dromerig in de tuin, zoals ik onder de douche sta, maar toch.. Als ik lekker in mijn tuin sta te ‘rommelen’ doe ik de dingen min of meer op de automatische piloot. Dan denk ik eigenlijk niet bewust aan iets maar daarmee komt mijn hoofd (lees brein) wel tot rust. Sterker nog mijn hoofd raakt dan langzaam maar zeker lekker leeg.

lees meer
Alles is liefde…

Alles is liefde…

Love is friendship that has caught fire. It is quiet understanding, mutual confidence, sharing and forgiving. It is loyalty through good and bad times. It settles for less than perfection and makes allowances for human weaknesses.

lees meer
Zien

Zien

Vanochtend was dus zo’n moment en zat ik met waterlanders achter mijn stuur, kon ik natuurlijk geen zakdoekje vinden en terwijl ik moeite doe om mezelf te herpakken, kijk ik naar mijn buurman in de andere auto, die ook voor dat verkeerslicht staat en die gebaart ‘kop op.. het komt goed..’ 

lees meer
Bestemming

Bestemming

Om vanuit je bestemming te gaan leven zul je wel goed moeten leren luisteren. Luisteren naar jezelf en daarvoor moet je jezelf ook wel kennen. Voor sommige mensen, meestal troonopvolgers is de bestemming al lang van te voren bepaald, maar wij ‘gewone’ mensen krijgen gewoon de tijd om dat te ontdekken. Maar ook luisteren naar een ander is heel belangrijk. Andere mensen kunnen je vaak wijzen op dingen die belangrijk zijn in jouw zoektocht naar jouw specifieke bestemming.

lees meer
Vragen

Vragen

We weten allemaal dat wanneer je iets doet wat je leuk vind je vaak beter presteert dan wanneer je iets doet wat MOET of wat je als resultaat bedacht hebt.
De meest inspirerende vragen zijn dus die vragen waar je geen antwoord op weet.

lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kom je weer in balans wanneer het je een tijdje behoorlijk tegenzit of dat je iets naars of verdrietigs meemaakt?

lees meer
Ont-moeten

Ont-moeten

Ont-moeten: niet meer moeten, niet van jezelf en niet van anderen. Geen ‘opgejaag’ meer, je niet meer gek laten maken door jezelf en nog minder door anderen. Niet meer vechten met jezelf! Dat maakt mij al blij, maar het gaat verder. Het is voor mij ook het ‘loskoppelen’ van oude patronen, gedachten en gewoontes, het is óók loskomen van jouw ideeën over jezelf, maar ook over die van de ander! Het is als het ware een hernieuwde kennismaking met jezelf en misschien ook wel met die ander. Jee wat een ‘Wickie moment’ wat een verademing!

lees meer
Kleur

Kleur

Ook in mijn hoofd en mijn geest hou ik opruiming. Hoe lekker is het om alle overtollige ballast over boord te gooien? De ‘obstakels’ die het onderspit delven zijn al die dingen waar ik toch niets aan kan veranderen. Waarom me zorgen maken of mijn hoofd breken? Waar ik ook de bezem doorhaal zijn mensen die mijn energie opsouperen. Die mensen die altijd maar lopen te zeuren en te jammeren en die geen greintje positiviteit meebrengen.. Weg ermee!

lees meer
Spierballen

Spierballen

Het is in mijn beleving altijd een kwestie van keuzes maken. Handel je vanuit angst of vanuit moed? Laat jij je ‘kisten’ door het leven of leef je optimaal vanuit de kansen en mogelijkheden die datzelfde leven je aanbiedt? Blijf je altijd maar veilig met de meute meehobbelen of steek je je hoofd boven het maaiveld en neem je het heft in eigen handen? Kortom Leef jij het leven wat je WIL leven? Word jij ook iedere ochtend wakker met een glimlach op je gezicht, een hoofd vol leuke, nieuwe ideeën en een hart vol dankbaarheid?

lees meer
Cornwall

Cornwall

Mist over the pastures maar NIET in mijn hoofd. Elke dag van de retraite klaart het meer en meer op in mijn hoofd. Niet dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor, maar ik krijg gewoon lekker veel tijd hier om mijn leven op mijn gemakje, met hulp van boven, in een ander licht te bezien. Ik ga nog meer versimpelen. Niet moeilijk doen en allerlei strategieën verzinnen nee, gewoon lekker simpel mijn dingen doen. Gewoon met plezier de dingen doen waar ÍK blij, nederig en dankbaar door blijf.

lees meer
Zeilen

Zeilen

Ik weet inmiddels dat alles wat waard is om na te streven, werk, doorzettingsvermogen en vertrouwen in een goede afloop vereist. En dan kom je, of je wil of niet, altijd obstakels tegen. Stormen waar je doorheen moet, mistgebieden die je helder moet krijgen of zelfs situaties die je moet overwinnen, waarbij je heftig moet laveren om aanvaringen te voorkomen, zodat jij jouw dromen of doelen kunt verwezenlijken.

lees meer
Compassie

Compassie

Wees er niet zuinig mee…
En hoe geweldig is het dat je niet zuinig hoeft om te gaan met compassie. Ik deel het graag uit, het maakt de wereld, in mijn beleving, absoluut mooier. En stel je dan eens voor wat er met die wereld zou gebeuren als we allemaal een beetje meer naar elkaar zouden omzien?

lees meer
Veranderen

Veranderen

Verandering is dus helemaal niet angstaanjagend, hooguit een beetje eng. Wanneer je jezelf steeds blijft uitdagen (met grote of kleine uitdagingen) zul je merken dat het je steeds makkelijker af gaat en dat je meer kan dan je wellicht ooit had kunnen bedenken!

lees meer
Uitdaging

Uitdaging

Doorgaans wint de angst of het ‘gezonde’ verstand. Er is altijd die stem in ons hoofd, en als die het even laat afweten dan zijn het wel de mensen in je omgeving die constant bezig zijn om jou te ‘beschermen’. De vaak welgemeende adviezen, meestal gebaseerd op angst voor het onbekende, zijn niet van de lucht: ‘Doe maar gewoon dan doe je gek zat’ of ‘wie denk je wel dat je ben’ of nog erger blijf vooral doen wat je altijd doet, want dit kan je echt niet. Iedereen maar dan ook iedereen heeft dit weleens ervaren.

lees meer
Winter

Winter

Waar sta jij op dit moment in je leven? Ben jij toe aan een winter- lente- zomer of herfstperiode of heb je daar nog nooit bewust bij stil gestaan? Als dat het geval is probeer dan eens iets bewuster te leven door regelmatig een wandeling of een ontspanmomentje in te plannen. Echt een aanrader, en je lijf en je hoofd zullen er wat blij mee zijn.

lees meer
Oh happy day…

Oh happy day…

Herken je dit? Zo zag een tijd geleden mijn ochtend eruit: nog voor het slaap goed uit mijn ogen was en ik mij uitgerekt had zette ik mijn leesbril op en pakte in dezelfde beweging mijn telefoon. En dan begon het ‘feest’… kijken op Facebook, WhatsApp, Instagram en mijn Email, jaha nog voor ik mijn bed uit was! Kijken, reageren weer kijken, want er kon ondertussen al weer iets nieuws oppiepen. Daar was ik soms een half uur mee zoet.

lees meer
Me, myself and I

Me, myself and I

Ik heb er soms genoeg van. Genoeg van de herrie in mijn hoofd en de herrie om mij heen. Ik heb gemerkt dat je pas echt kan verstillen wanneer je genoeg hebt van het rumoerige leven. Het komt bij mij vanzelf op. Ik merk dat ik ongeduldig wordt en kort voor de wagen komt te staan. De ‘rek’ is er dan als het ware een stukkie uit.

lees meer
Briesje

Briesje

Ik had dat briesje nodig! Soms loop je, zonder dat je het direct beseft, een beetje vast. Niet zozeer dat ik niet meer weet wat te doen maar meer zoiets van: ‘ben ik nog wel goed bezig?’ De dood van mijn dierbare vriend heeft opeens een heleboel in een ander perspectief gezet. Heeft mij ineens weer bewust doen inzien dat je niet altijd ALLE tijd krijgt. Dat het zomaar ineens over kan zijn..

lees meer
Eeuwige liefde

Eeuwige liefde

Hoe oneerlijk kan het zijn en hoe verschrikkelijk achterlijk kan het lopen? Je rijdt rustig op je fiets en wordt uit het niets geraakt door een openslaande portier. En je lied is uitgespeeld. De stekker van de geluidsinstallatie wordt abrupt uit het stopcontact getrokken. Hoe bedoel je op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats? Als je toch maar één minuutje later op de fiets was gestapt. Als je nog een extra kopje koffie had gedronken na je diner. Als die jongen beter had opgelet dan, dan had de uitkomst er zo heel anders uitgezien! Maar, zoals mijn oma zaliger altijd zei: ’As is verbrande turf..’

lees meer
Mindful

Mindful

Mindful je hoort het steeds vaker. Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat mindfulness een plaatsje in je leven MOET hebben, wil je een beetje rust vinden in de gekte van deze wereld en daaraan gekoppeld de ‘gekte’ in je hoofd. De cursussen springen als paddestoelen uit de grond en de jogadocenten komen om in het werk.

lees meer
Multitasken

Multitasken

Ik weet het niet meer hoor, maar ik ben er al een tijdje voor mijzelf achter dat ik niet kan multitasken. Niet als je bedoelt 3 of 4 dingen tegelijk 100% correct doen. Dat lukt mij gewoon niet! En als ik het toch probeer, dan word ik er nerveus en prikkelbaar van, langzamer, maak meer fouten en ben gewoon veel minder efficiënt dan wanneer ik de dingen gewoon één voor één doe. Ik vraag me dan ook oprecht af of ik, of wij, als mensen er wel geschikt voor zijn?

lees meer
Loslaten

Loslaten

Jee wat heb ik het hier met vlagen moeilijk mee zeg.. Ze zijn weg aan het gaan. De moederkloek heeft een leegte onder haar vleugels. Mijn jongens zijn mannen geworden, zo snel! Als alleenstaande moeder heb ik ze het grootste gedeelte in huis gehad. Mijn jongetjes hadden mama nodig en man, wat was ik graag die supermama, de leeuwin die beschermt en vecht voor haar welpen en alles en iedereen die er maar naar wijst een kopje kleiner maakt. Afblijven, die horen bij mij!

lees meer
FF GEEN zin…

FF GEEN zin…

Zin MAKEN… Hoe doe je dat dan? Ik denk dat we dan eerst het één en ander moeten onderscheiden. Er zijn, in mijn beleving, namelijk 2 soorten GEEN zin hebben. De één heeft een tijdelijk karakter en de andere een permanent. Die laatste vraagt om rigoureuze actie, terwijl die eerste een kwestie van omdenken is.

lees meer
Wandelen

Wandelen

Een cadeautje aan jezelf. Even lekker wandelen, je gedachten van je afzetten en genieten van alles om je heen.

lees meer
Enthousiasme

Enthousiasme

Dat is waar ik in ieder geval heilig in geloof. Het begint al wanneer ik mijn ogen open doe. Het is er gewoon ALTIJD. Die tinteling die begint in mijn buik, mij tot actie aanzet en die mijn ogen doet stralen. Ik heb er iedere dag zin in! ECHT! (Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Dus: ’zet m op tijgertje’ zeg ik bijna iedere morgen wanneer ik mijn gezicht voor de badkamerspiegel insmeer).

lees meer
Teleurstelling

Teleurstelling

Ik heb er laatst een paar behoorlijke te verwerken gehad, jee wat voelde ik me naar en boos en verward en heel bedroefd. Een heel arsenaal van negatieve gevoelens die ik eigenlijk geen plek wil geven in mijn leven.

lees meer
Bordjes hoog houden

Bordjes hoog houden

Als ik zo om mij heen kijk, dan zie ik veel onrustige mensen. Mensen die zenuwachtig bewegen en constant gespannen zijn. Niet vreemd als je de hele dag loopt te rennen en te vliegen. STOP met het hooghouden van teveel bordjes en vind je rust terug. Ga In plaats van ’harder’, ‘hoger’ en ‘hyper’ even terug naar minder. Zoek het gevoel van kalmte in jezelf.

lees meer
7 dagen stilte

7 dagen stilte

Ik doe alleen mijn mond open om een paar keer per dag te zingen en te eten. Voor iedere lezing en maaltijd wordt er gezongen! Dat doen ze graag bij Chemin Neuf. Ook tijdens de persoonlijke begeleiding van een half uur, waar de dag geëvolueerd wordt, praat ik. Maar verder is er de stilte, om mij heen en nog belangrijker, naar mate de week vordert, ook in mij.

lees meer
Mijn stilte

Mijn stilte

En wanneer ik dan neerstrijk in mijn kamertje van drie bij twee, met alleen een bed, een kast, een wasbakje met koud water en een bureautje met een leeslampje, dan slaak ik de eerste ontladende zucht. Heerlijk! Ik maak mijn bed op en hang wat kleding in de kast. Stal mijn toiletartikelen uit en zet mijn kaarsjes klaar en mijn brandertje voor de etherische olie. Zo heerlijk wanneer mijn kamertje lekker ruikt en wordt opgesierd door een paar kaarsen. Ik ben er klaar voor.

lees meer
Rimpels

Rimpels

Ik kan me het gesprek met Elsje Klein nog als de dag van gisteren voor mij halen. Ik was een jaartje of 10 en we liepen van school naar huis en hadden het over de toekomst, over het jaar 2000 wel te verstaan. Ik zei tegen haar: ’Elsie.. in het jaar 2000 zijn wij 40 jaar! 40 JAAR!! Dan zijn we hartstikke oud!’ We vonden dat idee verschrikkelijk, want wij vonden onze moeders al oud en die waren net dertig jaar oud. Veertig jaar, dan zit je helemaal onder de rimpels en dan kan je zeker GEEN bikini meer dragen! Brrrr.

lees meer
Balans

Balans

Oxygen

Allemaal termen met zuurstof als onderwerp. Zuurstof die we inademen maar ook weer uitademen. Dat moet in balans zijn anders gaat er iets helemaal mis. Te veel zuurstof is niet goed (moet je in een zakje blazen), maar te weinig ook niet (daar krijg je een heel ongezond kleurtje van).

lees meer
Een muurtje om je hart

Een muurtje om je hart

Waarom bouwen mensen muren? Nou als je terug gaat naar de oudheid, dan bouwden mensen muren om hun stad om die te beschermen tegen wilde dieren en vijandelijke volkeren. Op die manier konden zij alles wat waardevol was, beschermen en voorkomen dat dat werd weggeroofd door mensen of dieren die daar geen recht op hadden. En dan heb ik het over onder meer vrouwen, kinderen, vee, huisraad.. en weet ik het wat nog meer. Wat er geroofd werd, was voor een groot deel afhankelijk van wat die roversbendes als waardevol bestempelden. Kortom een muur om je stad bood veiligheid voor iedereen die er binnen woonde.

lees meer
Goed voor je lijf

Goed voor je lijf

Als stiltecoach, maar ook voor die tijd heb ik altijd de stelling gehanteerd: ’Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn een ‘setje’. De één kan niet zonder de ander. Is het in je hoofd een chaos, dan voel je je lichamelijk ook niet optimaal en andersom. Je moet dus goed voor beide zorgen.

lees meer
Vredig

Vredig

Stilte is voor mij niet het ontbreken van geluid, nee het is veel meer het toelaten van geluiden en dingen waarvoor wij geen tijd meer vrijmaken, omdat het niet past in ons jachtige bestaan. Het is je hoofd vrijmaken van de gedachten en het stemmetje wat jou er altijd ongenadig van langs geeft. Ze sporen je constant aan om vooral meer te gaan doen en een momentje van vrede komt niet op hun lijstje voor.

lees meer
Road to Heaven

Road to Heaven

Waar je moeite voor moet doen, geeft dus de meeste voldoening als ik dat even kort door de bocht mag poneren. Nou ik heb zo’n ‘project’ omarmd. Ik ben nu op een punt beland in mijn leven dat het tijd is om een tikkie harder te gaan lopen. Ik heb mijn ultieme doel nu echt scherp in het vizier en ik wil mij er vol overgave en enthousiasme aan overgeven.

lees meer
A Gift from God: the sunrise in Blyde Canyon

A Gift from God: the sunrise in Blyde Canyon

Deze stilte komt oorverdovend binnen en tegelijkertijd zo stil, sereen en compleet overweldigend dat ik letterlijk stil val. ECHT stil. Geen gedachte, geen woord, geen idee. Gewoon helemaal niets. Wat overblijft is een besef van pure verwondering en overweldigende dankbaarheid. I’m complete in Awe. Ik weet niet hoe het anders moet omschrijven. Dat moment wanneer je jouw eigen nietigheid ten volle erkent en het je geen angst inboezemt. Zijn in de puurste vorm!

lees meer
Blyde Falls

Blyde Falls

Man o man o man, wat is dit mooi. Ik ben niet zo’n reiziger en ik heb hier in principe geen vergelijkingsmateriaal, maar heb ik dat eigenlijk wel nodig? Ik ben op deze plek compleet uit mijn sokken geblazen. Zoveel prachtigs, zo’n perfect stukje schepping, ik heb zelfs moeite met opschrijven en woorden schieten ook gewoon te kort.

lees meer
Loskop Dam

Loskop Dam

Zelfs heeeel vroeg opstaan is geen probleem wanneer je mag genieten van wondermooie vergezichten. Eerst even genieten van het uitzicht dus en dan ontbijten. Jeemeneetje wat een keuze. Dit keer besluit ik het te houden bij yoghurt met vers fruit. Cause tha base must stay in the right proportion, nietwaar ??! Daarna vol verwachting de bus in naar de eerste bestemming van de dag: the Mbidi Lodge, een opvang voor verstoten en/of gewonde wilde dieren, maar voornamelijk leeuwen.

lees meer
Suid Afrika is nog steeds een baie mooie land

Suid Afrika is nog steeds een baie mooie land

Nou iedereen bedankt voor jullie geduld, maar Wi-Fi is echt een dingetje hier in Zuid-Afrika. Er waren een paar resorts die Wi-Fi hadden, maar omdat iedereen daar massaal op dook, ‘ontploften’ de servers regelmatig en dan had iedereen weer niets. Het was dus echt behelpen en om niet in de stress te komen, heb ik gewacht tot ik in ons hotel geland ben waar we de tweede week in zouden blijven. Dus here I am, back on track.

lees meer
Suid Afrika baie mooi land..

Suid Afrika baie mooi land..

Eigenlijk begon de reis al bij het inchecken. Een hele nieuwe ervaring voor mij, inchecken via de app. En dan na het aftellen van de count-down is het 9 april 2014. Eindelijk vertrekken we via Schiphol naar International AirPort Tambo in Suid Afrika! En ja, ik begin al een beetje te spelen met de taal. Samen met mijn zusje begon ik aan dit geweldige avontuur!

lees meer
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Ik heb afgesproken om een vriendin van mij te helpen als model. Zij doet een opleiding tot schoonheidsspecialiste en had een model nodig voor verschillende soorten massages. Nu blijken er meer ‘proefkonijnen’ te zijn en zit ik dus op mijn beurt te wachten op een bank.

lees meer
Besluiteloosheid

Besluiteloosheid

Twijfelen, aarzelen, treuzelen tot stokstijf stilstaan en helemaal niets meer doen, zijn weinig florissante omschrijvingen van een plaag die onze gemoedsrust regelmatig verstoort: besluiteloosheid. We willen graag kordaat optreden en zelfverzekerd en vastberaden overkomen. De realiteit, echter, laat ons er achter komen dat dat, jammer genoeg, niet altijd lukt.

lees meer
Lente

Lente

Ik loop iedere ochtend voor ik aan mijn werkdag begin altijd zo’n anderhalf uur in het bos. Altijd heerlijk, maar nu het lente wordt nog gezelliger. Waar het in de winter betrekkelijk rustig is, word ik sinds een paar dagen getrakteerd op heuse fluitconcerten. De vogeltjes fluiten naar de vrouwtjes en bakenen al fluitend ook hun territorium bij elkaar. Het wordt weer langer licht en ik heb ook de eerste lammetjes zien rondhuppelen, ZO LEUK!

lees meer
Where is the love?

Where is the love?

We verlangen ernaar, zoeken er ons hele leven naar als het moet. Er wordt over gedicht, gefilmd, geschreven, gezongen, gefilosofeerd, geschilderd en zo kan ik nog wel even doorgaan.

lees meer
Tederheid

Tederheid

Als dochter van een ‘Soul’ vader ben ik opgegroeid met Percy Sledge, Sam Cook, James Brown, Stevie Wonder, Al Green, The Manhattans, O’ Jays, The Isley Brothers, en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. En nu hoorde ik pas geleden ‘mijn’ liedje, dat liedje wat mij altijd heeft ontroerd. Als ik het hoor, krijg ik gewoon zo’n heerlijk warm gevoel in mijn hart, gaan mijn ogen dicht en verschijnt er een rustige glimlach op mijn gezicht en dein ik zachtjes mee met het ritme.

lees meer
Zonnetje

Zonnetje

Heerlijk vandaag! Ik ben dol op dit soort dagen: stralende zon, prachtige blauwe lucht, vogeltjes die fluiten en honden die kwispelend rondrennen. Ik word er gewoon hartstikke vrolijk van en ik loop als vanzelf met een grote glimlach rond. Ik denk dat iedereen wel van de zon houd. Alles ziet er zoveel gezelliger uit en de natuur laat zich dan ook op haar mooist zien, zelfs in de winter! En het maakt dan volgens mij niet uit of je nou in een warm klimaat leeft of je lekkerder voelt in bijvoorbeeld de sneeuw. Iedereen vindt het gewoon gezelliger als er een zonnetje bij schijnt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar de meeste mensen vinden het heerlijk als de zon schijnt.

lees meer
Talent

Talent

Een talent in het nieuwe testament in de bijbel vertegenwoordigde een gewicht van 34,2 kilogram aan goud of zilver en was daardoor een aanduiding van een grote geldwaarde. Een talent was dus een kostbaar bezit! Een talent kon door één persoon in die tijd slechts worden verdiend door een paar jaar te werken. Een zilveren talent kwam overeen met wat een arbeider destijds in veertien jaar kon verdienen.

lees meer
Verbondenheid

Verbondenheid

Brené Brown geeft in haar boek: ’De kracht van kwetsbaarheid’ de volgende definitie: ’Verbondenheid is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Wanneer ze zonder te oordelen en beoordeeld te worden, kunnen geven en ontvangen.’ Dit geeft voor mij aardig weer wat verbondenheid is en wat ervoor nodig is.

lees meer
Tegenslag? Nou en!

Tegenslag? Nou en!

Sta je stokstijf stil en kijk je met verschrikte reeënogen in de koplampen of schud je je manen los en dender je er onverschrokken op af als een brullende leeuw (of iets daar tussenin)?

lees meer
W.O.W.! Die Eet!

W.O.W.! Die Eet!

Ik kom ze regelmatig tegen, de mensen die zichzelf op een streng regime hebben gezet van gezond eten om vooral te blijven voldoen aan de eisen die ze aan zichzelf gesteld hebben. Eisen die door het hedendaagse ideaalbeeld alleen maar versterkt worden. Een maatje meer is ‘out of the question’, nee je moet slank, fit en gezond zijn. En daarmee halen ze zich nogal wat op de hals.

lees meer
Energie

Energie

Nee, ik begin geen nutsbedrijf, maar ik wil het wel over energie hebben. Jouw energie om specifieker te zijn. Met energie kan je altijd twee kanten op: iets kost je energie of iets levert energie. En beiden mogen. Tenminste wanneer die twee in balans zijn.

lees meer
Stilte…

Stilte…

Het overvalt me ineens weer. Het is de eerste dag van mijn retraite en ik zit gewoon aan de keukentafel in mijn favoriete huisje Sterkenburg, nog even helemaal niets te doen. Het is een druilerige ochtend, maar de vogeltjes hebben een feestje in de tuin. En terwijl ik eigenlijk zonder te zien naar buiten kijk, is het er weer. Dat allesoverheersende gevoel van dankbare verwondering. Zo’n moment waar je stil van wordt. Dat ik dit allemaal mag meemaken.

lees meer
Vormgeven aan je leven

Vormgeven aan je leven

Als je wordt geboren, kom je in een wereld terecht die al bestaat. Hoe oud die wereld is, valt over te discussiëren. Maar hoe je het ook wendt of keert, je hebt het gewoon te accepteren en ermee te ‘dealen’. Of je dat nu wilt of niet! En dat doen we dus dan ook zonder al te veel te morren.
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar hoe ouder ik werd en hoe meer ik op eigen benen kwam te staan, één vraag kwam steeds nadrukkelijker boven drijven: ‘Wie ben ik eigenlijk? En wat doe ik met mijn leven?’

lees meer
Nostalgie

Nostalgie

Vroeger, toen de woorden stress, burn-out en onnodig gezeur niet bestonden. Waar een Rotterdamse no nonsens mentaliteit: ’niet lullen, maar poetsen’ de boventoon voerde en je iedereen kende in je wijk.

lees meer
Roots!

Roots!

Binnen in mij verborgen ligt mijn basis. Daar liggen mijn wortels. Daar zit mijn kern. Je krijgt er het zuiverst zicht op als je teruggaat naar je kindertijd. Daar was jouw karakter, jouw natuur, in de meest zuivere vorm te zien. En dat ziet er voor iedereen anders uit. Het wordt gevormd door meerdere aspecten. Denk bijvoorbeeld aan je opvoeding, opleiding, cultuur, geloof enz.

lees meer
TROTS.. Mag ik dat laten zien?

TROTS.. Mag ik dat laten zien?

Ik ben hartstikke trots op mijn jongens, ik krijg dan zo’n warm gevoel in mijn hart en een ‘vlinderig’ gevoel in mijn buik. Als ik aan ze denk, verschijnt er een glimlach van oor tot oor en gaat mijn neus bijna krullen. En tegen iedereen die het horen wil, zeg ik dan heel fier: ’die zijn van mij!’

lees meer
Zeg JA tegen NEE!

Zeg JA tegen NEE!

Is ‘NEE’ zeggen nou echt zo moeilijk?
Vroeger, en ja ik loop al wat jaartjes mee, vond ik het behoorlijk lastig om nee te zeggen. Ik wilde vooral lief en aardig gevonden worden en was daarom heel zuinig met dat nare woord ‘nee’. Ik kon het haast niet uit mijn mond krijgen, deels uit angst en onzekerheid en deels uit schuldgevoel. Als gevolg daarvan kwam ik soms aardig in de knoop met mezelf te zitten, omdat ik ‘ja’ zei tegen iets wat ik eigenlijk niet wilde. En ik had dan ook nog eens een bal in mijn buik, omdat ik die ander voor de gek hield omdat ik niet oprecht was in mijn bedoeling (want diep in mijn hart wilde ik eigenlijk ‘nee’ zeggen!).

lees meer
Lachen

Lachen

Hoe lachen heerlijk aanstekelijk kan zijn
Eén vrouw begint te lachen om een sms’je en de hele metro lacht mee.
Van een flinke lachbui knapt bijna iedereen op. Lachen is niet alleen lekker op het moment zelf, maar ook je gezondheid heeft er baat bij. Doktersvoorschrift: meer lachen!

lees meer
Lekker opgeruimd en geordend

Lekker opgeruimd en geordend

In een opgeruimd en lekker gelucht huis is het prettig vertoeven. Zo ook voor jouw eigen tempeltje want ruimte in je huis is net zo belangrijk als ruimte in je hoofd.
Hoe hou je alles schoon en voorkom je chaos en stress? Want voorkomen van chaos is nog altijd beter dan genezen ervan.

lees meer
Focus

Focus

Focussen betekent eigenlijk ‘scherp stellen’ en heeft alles te maken met je aandacht op iets richten. Dat wil zeggen dat je je aandacht ergens op concentreert. De kunst daarbij is om je niet te laten afleiden.

lees meer
Koesteren

Koesteren

Koester jij wat je liefhebt? Sta jij iedere ochtend met een glimlach op en neem je even de tijd om stil te staan waar het echt om draait in jouw leven?

lees meer
Flexibiliteit

Flexibiliteit

Wanneer ben je eigenlijk flexibel? En wanneer wordt flexibel ‘makkelijk’? Ben je flexibel als je geen nee zegt of juist wanneer je altijd in oplossingen denkt?

lees meer
Kan dat? Een leven zonder oordelen?

Kan dat? Een leven zonder oordelen?

Soo!! Heb je die benen gezien?? Jee, die heeft een grote neus, die kan een sjekkie roken onder de douche! Nou, volgens mij is zij knettergek! Je komt toch nooit meer je huis uit met zulke tanden! Kijk haar lopen, kapsones! En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

lees meer
And I’m feeling good

And I’m feeling good

Je goed voelen, hoe doe je dat?
Natuurlijk willen we ons allemaal goed voelen en wanneer dat het geval is, willen we dat gevoel vasthouden, want het maakt ons blij. En laten we eerlijk zijn, het leven is kort en als we de keuze krijgen, kiezen we allemaal voor geluk en daar hoort jezelf goed voelen gewoon bij.

lees meer
Streven en (terug)geven

Streven en (terug)geven

Wanneer ik aan ‘gevers’ denk dan denk ik aan mensen die er plezier en voldoening in vinden om anderen te helpen zonder er iets voor terug te verwachten.
Veel mensen denken dat je eerst geld moet verdienen en succesvol zijn voor je met liefdadigheid naar andere mensen kunt beginnen Ik ben overtuigd van juist het tegenovergestelde.

lees meer
Een nieuwe dag

Een nieuwe dag

Deze blog gaat niet over een goed voornemen voor 2016. Ieder jaar nemen we wel een besluit om iets te gaan doen of te laten in het nieuwe jaar. Daar beginnen we dan razend enthousiast en vol goede moed mee om er vervolgens achter te komen dat het goede voornemen ergens in maart van het jaar compleet is gestrand en we dan vaak weer gewoon doorgaan waar we in december van het vorige jaar geëindigd waren.

lees meer
Optimisme

Optimisme

Ja, ik beken! Ik ben een ras optimist. Al van jongs af aan zie ik naast vervelende dingen altijd ook iets positiefs. Dat wil niet zeggen dat ik niet verdrietig kan zijn of eens een slechte dag heb, nee die heb ik als iedereen wel eens. Ik blijf er alleen niet te lang in ‘hangen’. Ik zie die gebeurtenissen als iets wat ook weer over gaat.

lees meer
Plezier

Plezier

Do you want a sparkling life??

Alleen hard werken en je doelen bereiken is niet voldoende. Het geheime ingrediënt is lol. Dát is wat je echt nodig hebt. De vonken spatten er pas echt vanaf wanneer je heel veel plezier maakt.

lees meer
Geven

Geven

Wat je geeft, krijg je terug! Het is een krachtig principe waarmee je jouw omgeving op een positieve manier kunt beïnvloeden.

lees meer
Ben ik nu een echte blogger??

Ben ik nu een echte blogger??

Ik ben nu al een poosje lekker aan het Bloggen en mijn blog wordt steeds interessanter en gaat er steeds mooier uitzien (met dank aan mijn webdesigner). De blog is geboren uit liefde voor het schrijven. Al als klein meisje schreef ik verhaaltjes over ‘Haasje’ en ‘Konijntje’ en op latere leeftijd sporadisch vooral over dingen die mij raakten. Heftige gebeurtenissen in mijn leven bijvoorbeeld schrijf ik vaak ‘weg’. Je gedachten aan het papier kunnen toevertrouwen werkt voor mij op een of andere manier nog steeds heel therapeutisch.

lees meer
Passie

Passie

Passie is energie

Voel de kracht die ontstaat als je focust op iets waar je passie voor hebt

lees meer
Lang Leve mijn langzame(re) leven!

Lang Leve mijn langzame(re) leven!

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats,
Ik heb een ongelofelijke haast.
Opzij, opzij, opzij, want ik ben haast te laat,
Ik heb maar een paar minuten tijd.

lees meer
Wandelen in Driebergen

Wandelen in Driebergen

Ik werd vanochtend wakker in mijn favoriete huisje in Driebergen. De eerste dag van mijn retraite en het regent pijpenstelen. Ik sta zonder haast of moeten op en na mijn douche trakteer ik mezelf op een heerlijk ontbijtje.

lees meer
Simpel

Simpel

Ben jij klaar voor een rijker en zinvoller leven? Voor een leven zonder overbodige ballast en zaken die het onnodig ingewikkeld maken? Gewoon een (h)eerlijk leven zonder zorgen en zonder stress?

lees meer
Loslaten

Loslaten

Hoe vaak hoor je niet dat er iemand zegt: “Gewoon loslaten.”

Maar hoe gewoon is dat? Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ik vind het soms knap lastig! Dat lukt niet altijd 1..2..3..

lees meer
Joie de Vivre…

Joie de Vivre…

‘Welke dag is het?’ vroeg Poeh. ‘Het is vandaag,’ piepte Knorretje. ‘Mijn lievelingsdag,’ verzuchtte Poeh..

lees meer
IK… mag dat eigenlijk wel van mij??

IK… mag dat eigenlijk wel van mij??

‘IK’ momenten…. gezond of egoïstisch?
De basis ligt bij jou…of jij een goed gevoel over jezelf hebt. Wanneer ben je goed genoeg? Doorgaans worstelen we niet met anderen over die vraag maar gek genoeg voeren we dat gevecht vaak met onszelf.

lees meer
– Tips – Dankbaarheid

– Tips – Dankbaarheid

Dankbaar leven? Vooral een kwestie van veel oefenen en blijven oefenen

Een dankbaarder mens word je echter niet zomaar, heb ik ontdekt. Je hebt er wilskracht en doorzettingsvermogen voor nodig, zodat danken steeds meer onderdeel van je leven wordt, een way of life als het ware.. . En dat heeft tijd nodig. Maar het loont, want ik ben er echt achter gekomen dat dankbaarheid mij gelukkig maakt. Hoe vaker ik mij dankbaar voel, des te mooier mijn leven wordt, dus waarom zou dat bij jou niet zo zijn?

lees meer